Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς!...

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς!Και ενώ η κυβέρνηση διαρρέει ότι προσπαθεί να μεταπείσει την τρόικα σε σχέση με την έναρξη πλειστηριασμών ακινήτων (νοικοκυριά και επιχειρήσεις με "κόκκινα" δάνεια σε τράπεζες) στο... 1/3 της αντικειμενικής αξίας από την 1η Ιανουαρίου του 2015, το υπουργείο Οικονομικών ήδη ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία ήταν σε απόλυτη γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και φυσικά του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί τα "προεόρτια" σε σχέση με το τι μέλλει να επακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Άλλωστε το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια βρίσκεται προ των πυλών, με χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να καλούνται τους επόμενους μήνες να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτους φόρους, ενώ, δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ημνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, θα αντιμετωπίσουν μεγάλο κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους.

Δεν απέφυγαν τα... λάθη

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κινήθηκε γρήγορα στο θέμα της ανάρτησης στο Διαδίκτυο των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη προς το Δημόσιο και ήδη από χθες οι τρεις πρώτες υποθέσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.publicrevenue.gr

Ένα ξενοδοχείο 14.000 τ.μ. στη Ζάκυνθο και δύο αγροτεμάχια στη Χαλκίδα είναι τα πρώτα ακίνητα οφειλετών που αναρτήθηκαν ήδη -πριν καν στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση την οποία υπέγραψε προχθές η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου- στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς.

Πρόκειται για τη νέα διαδικασία για τα "e-πωλητήρια", με τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ να μην μπορούν να αποφύγουν τεχνικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η τιμή 1ης προσφοράς που ορίστηκε είναι διπλάσια ή τετραπλάσια της αξίας του ακινήτου!

Μέσω της διαδικασίας που τελικώς επελέγη, κοινοποιούνται τα στοιχεία του οφειλέτη (επωνυμία, ΑΦΜ), τα στοιχεία του ακινήτου και η τιμή πώλησης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου