Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Οδοιπορικό στη Σαλαμίνα της Κατοχής και της Αντίστασης (video)


Το ” Οδοιπορικό στη Σαλαμίνα της κατοχής και της αντίστασης ” ήταν μια σεμνή σχολική γιορτή στις 25 Οκτωβρίου του 2013 στο 1ο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, ελάχιστος φόρος τιμής στους Σαλαμινίους που έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο, την αντίσταση, από ομηρία, τα αντίποινα και τους βομβαρδισμούς την περίοδο της γερμανικής κατοχής 1940 – 1944.
Ένα αφιέρωμα όπου διαδραματίζονται πραγματικές σκηνές της εποχής μέσα από τις αναμνήσεις και τη συναισθηματική φόρτιση αυτών που έζησαν την περίοδο αυτή, χάνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα. Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους στο οδοιπορικό την Κα Δήμητρα ( Τουλίτσα ) Νάννου, την Κα Ευγενία Σοφρά – Μάθεση συγγραφέα και ερευνήτρια και τους Κους Αθανάσιο Δαμαλίτη,Λάμπρο Ελευσινιώτη και Σταύρο Τούτση. Επίσης ευχαριστώ τους φίλους και συναδέλφους Κα Λυμπιτάκη Μαρία και Τσάπελη Αθανάσιο που με την πολύωρη απασχόλησή, το χαμόγελο και την ανεξάντλητη υπομονή τους στις απαιτήσεις του υλικού δημιούργησαν καλλιτεχνικά άριστα το οδοιπορικό. Επίσης ευχαριστώ τον φίλο και συνάδελφο καθηγητή, συγγραφέα και ερευνητή κο Ηλία Δρίβα για τα κείμενα του οδοιπορικού, μέρος τις προσωπικής του έρευνας επί σειρά ετών αλλά και για την αμέριστη συμπαράσταση του στο πρόσωπό μου στην αγωνία του εγχειρήματος.
Η συλλογή και η επιμέλεια του οπτικοαουστικού υλικού έγινε από εμένα με τη συνεργασία των αγαπημένων μου συναδέλφων μου κας Νατάσας Τσαμίλη και Μιράντας Φουρίκη.

Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας,στη νέα γενιά του τόπου μας, Αλαμάγκο Γιάννη, Γκιόκα Εύα –Μαρία, Μελλισουργό Γιάννη, Πολίτου Δήμητρα, Τούτση Τάσο και Χατζηφωτίου Χρυσούλα για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή.


 ‘’ Όταν τολμάς και αγγίζεις, έστω με τη σκέψη σου, όλες αυτές τις στιγμές που έζησε η χώρα μας
στον πόλεμο και την γερμανική κατοχή, νιώθεις πολύ μικρός, πολύ αδύναμος…… μα περήφανος
μπροστά στους μεγάλους…τους δυνατούς που δεν είναι άλλοι από τους ήρωες προγόνους μας.’’
 Σταμάτης Αντωνίου Κουρζής –  Εκπαιδευτικός

Πηγή:  salamina.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου