Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Μάνος Δερτούζος/ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!!

ΕΝΩ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!!
Μέχρι τέλος Ιουλίου η Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων θα έχει παραδώσει το έργο της και θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου, το οποίο θα έρθει για διαβούλευση. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες δίνεται λύση σε όλα τα κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός οικιστικών πυκνώσεων και για την Σαλαμίνα είναι το 97% των κτισμάτων τα οποία θεωρούνται φερόμενες δασικές εκτάσεις με τις φωτοερμηνείες των αεροφωτογραφιών του 1945. Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένουμε το τελικό κείμενο, θεωρώντας ότι αυτή τη φορά με ρεαλισμό θα δοθεί λύση στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο της επικείμενης λύσης είχαμε συνάντηση με παράγοντες οι οποίοι ετοιμάζουν το «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ» το οποίο θα γίνει εντός Ιουλίου.
Φορείς από Σαλαμίνα, Ανατολική Αττική και Κόρινθο συζητήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες, το δασικό πρόβλημα με κυρίαρχο τα πρόστιμα του Δασαρχείου. Στόχος μας να ακουστεί το δασικό πρόβλημα που αποτελεί μεγάλο θέμα για την Σαλαμίνα και να συμπεριληφθεί στην ατζέντα των θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την επιστολή την οποία παραδώσαμε μπορείτε να την διαβάσετε στο www enotitakaidrasiblogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου