Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση Δημάρχου Σαλαμίνας σχετικά με την ίδρυση μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη Ψιλή Άμμο


Σχετικά με την ίδρυση πλωτής μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά, υπενθυμίζουμε ότι τόσο η προσφυγή του Δήμου όσο και της Περιφέρειας είχαν απορριφθεί από τον αρμόδιο Υπουργό ως νόμω αβάσιμες.
Επειδή όμως πιστεύουμε ότι η κρίση του Υπουργού είναι εσφαλμένη διότι είναι προφανές ότι αντιστρατεύεται τις διατάξεις του νόμου περί Υδατοκαλλιεργειών και προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη περισσότερο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος που υφίσταται το πολύπαθο νησί μας, η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση της Δημάρχου για ανάθεση του δικαστικού χειρισμού στην εξειδικευμένη περί τα περιβαλλοντικά θέματα Δικηγορική Εταιρεία «ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ – ΣΙΟΥΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» .
Έτσι, ο Δήμος Σαλαμίνας, εκπροσωπούμενος από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Γ. Σιούτη, κατέθεσε την 15/10/2018 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αναστολής Εκτέλεσης της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία απερρίφθη η προσφυγή του Δήμου, όσο και της Απόφασης ΄Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Η Δικάσιμος ορίσθηκε για την 10η Απριλίου 2019.
Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος θα δικαιωθεί, επ΄ ωφελεία των δημοτών και των κατοίκων του νησιού μας.
Σαλαμίνα 29/10/2018
Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου