Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Χαιρετισμός Δημ. Ελευσινιώτη για την Εθνική Επέτειο

Με αφορμή την αυριανή Εθνική Επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ, η Δημοτική Παράταξή μας «ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» χαιρετίζει και στέκεται με σεβασμό μπροστά στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να παραμείνει η πατρίδα μας ελεύθερη. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η χώρα μας πολέμησε για το αγαθό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών.
Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μαζί με την μάχη στον Μαραθώνα, αποτελούν τα δύο σημαντικά κομβικά σημεία της αρχαιότητας που ανέκοψαν την επέλαση ισχυρών εχθρικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό χώρο.


Δεν πρέπει, όμως, να ξεχάσουμε ποτέ και την ημέρα της απελευθέρωσης  της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς το 1912, ανήμερα της γιορτής του Αγ. Δημητρίου, και πάντα θα τιμάμε τους Σαλαμίνιους μαχητές που ήταν παρόντες στη βύθιση του τουρκικού σκάφους «Φατχί Μπουλέντ».

Η ιστορική συγκυρία της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου, που οδήγησαν σε νικηφόρες μάχες για την προάσπιση της Ελευθερίας, θα είναι πάντα ο φωτεινός οδηγός που μας υπενθυμίζει ότι οι, κάθε είδους, επίδοξοι κατακτητές θα βρίσκουν πάντα, στον «δρόμο» τους, Έλληνες που πολεμούν ηρωϊκά και ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες.  

Σαλαμίνα, 27 Οκτωβρίου 2018 



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ 

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου