Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ»!...

efr

Μεγάλες εκπτώσεις για τις  οφειλές
προς Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία
- Εκτός κατεδάφισης τα αυθαίρετα με 500 ευρώ!

Επιχείρηση «δώστε και σώστε» εξαπολύει με «ελκυστικές» δόσεις η κυβέρνηση για τα χρονίζοντα χρέη ιδιωτών και εταιρειών προς το Δημόσιο.
Τετραπλός ο στόχος της δέσμης των διευκολύνσεων.


Πρώτος, να ενισχυθούν τα «βασανισμένα» κρατικά ταμεία ώστε να αποτραπεί ο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ κίνδυνος αποκλίσεων από το πρόγραμμα των δανειστών ο οποίος θα φέρει ντε φάκτο νέα εισπρακτικά μέτρα. Που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ  η κοινωνία.

Δεύτερος, να δοθεί η ευκαρία στον πολίτη με μικρές δόσεις (ακόμη και 20-25 ευρώ μηνιαίως)  να τακτοποήσει το χρέος του.

Τρίτος, να κλείσει ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ η «αιώνια» εκκρεμότητα των αυθαιρέτων. Αρκούν τώρα 500 ευρώ για να επισημοποιηθεί η νομιμοποίηση.

Και τέταρτος, να στηριχθούν οι οικογένειες με 4η περίοδο χάριτος για τα ενυπόθηκα δάνειά τους.

ΜΙΚΡΟΔΟΣΕΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ

Ειδικότερα εκτός της νέας ευνοικής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν όσοι έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους και πληρώνουν κανονικά. Με βάση τη νέα ρύθμιση, όσοι μισθωτοί ή συνταξιούχοι  οφείλουν έως 5.000 ευρώ (ή και 10.000 και βρίσκονται σε αποδεδειγμένη αδυναμία) μπορούν να εξοφλήσουν καταβάλλοντας ελάχιστο ποσό 20-25 ευρώ το μήνα. Για τους αυτοαπαασχολούμενους και όσους έχουν οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ προβλέπονται 48 δόσεις.

ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ

Πιο ελκυστική γίνεται με το νέο σχέδιο νόμου, που παρουσιάστηκε χθες, η τακτοποίηση αυθαιρέτου. Με εφάπαξ πρόστιμο 500 ευρώ εξαιρούνται οριστικά τα αυθαίρετα προ του 1975 τακτοποιούνται όλες οι μικρές αυθαιρεσίες ανά ιδιοκτησία (και όχι κάθε μία χωριστά όπως ήταν μέχρι σήμερα, – τα επιπλέον καταβληθέντα χρήματα θα επιστραφούν). Τα αυθαίρετα έως το 1982 «νομιμοποιούνται» με το 15% του προστίμου ενώ οι δόσεις γίνονται 60 από 48. 

ΤΕΤΡΑΕΤΗΣ ΑΝΑΣΑ

Τετραετή περίοδο κατά την οποία θα πληρώνουν τοκοχρεολυτική δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματός τους προβλέπει η ρύθμιση που συμφωνήθηκε με την τρόικα για τους δανειολήπτες ενυπόθηκων δανείων. Στην ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι των οποίων το καθαρό ετήσιο εισόδημα είναι έως και 25.000 ευρώ, έχει μειωθεί 20% από το 2010 και το ανεξόφλητο του δανείου δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου