Κυριακή 7 Απριλίου 2013

καραγκιοζιλίκια…

 Θεόφιλος Αιγινήτης  Ζωγράφος-Συγγραφέας
Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος-Συγγραφέας
Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης

Το επιθεωρησιακό θέατρο “η Κυβέρνηση” αλλάζει τόσο συχνά έργο που αν δεν είσαι επαγγελματίας ηθοποιός (δημοσιογράφος) δεν προλαβαίνεις τις εξελίξεις.
Πας να πιάσεις το ένα θέμα και μέχρι να το πας στη μέση, να σου καινούργιο θέμα και πάει η επικαιρότητα.
Τι τους έπιασε και αρχίσανε τη φαγωμάρα για το τι όνομα θα δώσουν στο νέο φόρο και το πού θα γίνουν τα βαφτίσια. Είχα μια σκασίλα για το πως θα ονομάσουν ή ποιός θα εισπράξει το χαράτσι που δε λέγεται.
Δεν καταλαβαίνουν πως το χαράτσι που μας  φορέσανε φέσι μέχρι τα αφτιά  είναι εκείνο που με ενδιαφέρει και όχι το όνομα και  ο εισπράκτορας !
Ο Βενιζέλος αφού έβαλλε με το Γιωργάκη και τον Παπακωνσταντίνου τις υπογραφές  στους Γερμανούς για το χαράτσι, έβαλε μετά παρανόμως τη ΔΕΗ να το εισπράξει. Τώρα νίπτει τας χείρας του ως νέος Πόντιος Πιλάτος και προσεύχεται ο υποκριτής για τη σωτηρία της πατρίδας πάνω από τα ερείπιά της.
Ο Κουβέλης θέλησε να το παίξει Ροβεσπιέρος μετά από ένα σωρό επαναστατικές διακηρύξεις, συνέπραξε τελικά με το δεξιό Σαμαρά και τώρα το παίζει Ρομπέν των φτωχών που νοιάζεται για το ποιός θα  εισπράξει το χαράτσι.
Ο εισπράκτορας είναι που απασχολεί τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς που παριστάνουν την ηγεσία και όχι το ίδιο το χαράτσι που έχει γονατίσει τον κόσμο.
Μας δουλεύουνε και μείς καθόμαστε και τους ακούμε.
Μαθαίνουμε, όσα μαθαίνουμε από ανακριτικές και δημοσιογραφικές πληροφορίες  πως πολιτικοί, συγγενείς των πολιτικών, σύμβουλοί τους και παρατρεχάμενοι φάγανε τα χρήματα του κόσμου με διάφορα δάνεια από τις τράπεζες και αγύριστα.
Από διάφορες χαριστικές δουλειές του δημοσίου, από μίζες που εισπράξανε απ’ τους “τίμιους” Γερμανούς  τα βγάλανε σε ξένες τράπεζες και βάζουν τώρα εμάς το πόπολο  να βγάλουμε τα κάστανα απ’ τη φωτιά.
Αμ το άλλο; Η προανακριτική της βουλής που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ, ζήλεψε την υπνοπαιδεία που προσφέρουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια και αποφάσισε να ασχοληθεί και αυτή με το θεάρεστο έργο της πολιτιστικής διάπλασης του λαού.
Μέσα σ’ αυτή την αίθουσα που γίνεται η απόρρητη εξέταση των μαρτύρων (πού όλα βγαίνουνε στη φόρα αυθωρεί και παρά χρήμα), με έχει αφήσει άφωνο η Γαλατική ευγένεια των μελών της επιτροπής με τις εκφράσεις εκτιμήσεως μεταξύ τους.
Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι νοιάζονται πραγματικά να βρούνε και να φέρουνε πίσω τα κλεμμένα ή να περνάνε χωρίς αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις και να παίρνουνε τζάμπα τις αμοιβές για τις παρουσίες τους;
Βγαίνουν οι τρείς καμπαλέρος από την αίθουσα με τα κουμπούρια τους να αχνίζουν ακόμα, τα μάτια τους να πετάνε φωτιές και αφροί αγανακτήσεως να βγαίνουν απ’ το στόμα τους και να ωρύονται πως η Κωνσταντοπούλου και ο Κασιδιάρης δεν τους αφήνουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να κλείσουνε αναίμακτα την υπόθεση.
Πόσους υπολογιστές έχετε κύριε Βενιζέλο, ρωτάει η Κωνσταντοπούλου.
Άπειρους, πιο πολλούς κι’ απ’ την Microsoft απαντάει εκείνος.
Ανάβει η Ζωίτσα, ανάβει και ο Ηλίας και γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος.
Βαφτίσια και ανακριτική μετά εκπαιδευτικού δημοσίου θεάματος δωρεάν.
Σκοπός τους, να πάψουμε να κλέβουμε εμείς τα ψιλά για να κλέβουν αυτοί τα χοντρά.
tonoikaipnevmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου