Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

"Οι δηλώσεις εκείνου του άσχετου, αναξιόπιστου και εν τέλει ανεκδιήγητου Μαγκριώτη" για το Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων στη Βουλή των Ελλήνων!!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων):
 Όσον αφορά τώρα το σχολείο στα Σελήνια θα πω ότι εδώ είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, ακόμα πιο μεγάλα τα λάθη που έγιναν. Θα σας πω, λοιπόν, πάρα πολύ γρήγορα ότι εδώ η προγραμματική σύμβαση  ξεκινάει από το 2001. Τον Οκτώβριο του 2005, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΚ, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αμπελακίων, με όριο χρηματοδότησης το ποσό των 986.000 ευρώ. Το έργο δεν προχώρησε και τον Απρίλιο του 2007, από την τότε νέα δημοτική αρχή υποβλήθηκε νέα πρόταση που ανέβαζε τη δαπάνη στο 1,6 εκατομμύριο ευρώ. Σημειώνω ότι ζητείται 1,6 εκατομμύριο ευρώ για διακόσια τετραγωνικά μέτρα κτηρίου. Δηλαδή 8.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Καταλαβαίνετε τι σχεδιασμούς έχουν κάνει.
Έκτοτε, ακολούθησαν και άλλες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΟΣΚ ΑΕ, όπως και του δημοτικού συμβουλίου Αμπελακίων, σχετικές με την προγραμματική σύμβαση. Πλην, όμως, μόλις το Μάιο του 2010 ο Δήμος Αμπελακίων υπέβαλε στον ΟΣΚ την οριστική μελέτη κατασκευής των τεσσάρων νέων αιθουσών και επισκευής του υφισταμένου κτηρίου και ζήτησε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου συνολικού ύψους 2,6 εκατομμύρια ευρώ.
Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, με έγγραφό του ο ΟΣΚ προς το Δήμο Αμπελακίων διατυπώνει παρατηρήσεις και ελλείψεις που αφορούν την αρχιτεκτονική μελέτη. Παράλληλα στις 10-9-2010 ο Δήμος Αμπελακίων διαβίβασε στον ΟΣΚ τη μελέτη συστήματος γεωθερμικής εγκατάστασης, το έργο της οποίας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο ΟΣΚ.
Το έργο της κατασκευής των τεσσάρων νέων αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Σεληνίων, παράλληλα με την επισκευή του υφιστάμενου κτηρίου του δημοτικού σχολείου του ΟΣΚ, θα εξεταστεί από τον ΟΣΚ με βάση τις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες και με βάση ένα ρεαλιστικό προϋπολογισμό, παρά πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες. Είναι στις απόλυτες προτεραιότητες.
Επειδή ακριβώς οι ελλείψεις είναι υπαρκτές στην περιοχή και σωστά τις τονίσατε, έχει εγκριθεί, από τις 8-4-2010, ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΚ, πίστωση 339.000 ευρώ για την αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων του Δήμου Αμπελακίων Σαλαμίνος και αφορούν τα σχολικά συγκροτήματα των Σεληνίων, Καματερού, Φοίνικα και το Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελακίων. Ο προϋπολογισμός, όπως είπα, είναι 339.000 ευρώ και έχει γίνει και η σχετική προγραμματική σύμβαση.
Συνεπώς υπάρχει  μέριμνα για την περιοχή. Πάντοτε είναι στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, όπως είπαμε. Και ειδικότερα για τα δύο σχολεία, ελπίζουμε πολύ γρήγορα και με τη νέα δημοτική αρχή να έχουμε τη δυνατότητα, να έχουμε τις καλύτερες των εξελίξεων, αγαπητέ συνάδελφε, και στην επόμενη ερώτησή σας να ανακοινώσουμε πλέον τις οριστικές λύσεις.
Ευχαριστώ πολύ.

2 σχόλια:

  1. Το αρχιλαμόγιο ακόμα δεν κατάλαβε ότι βρήκε τον μάστορα του;
    Πάνε οι εποχές που έκανε το μαύρο άσπρο και νόμιζε ότι οι ιθαγενείς τον πιστεύουν.
    Άντε να ζει μέχρι τον Μάιο να κατέβει και να πάει μετά από κει που ρθε.
    Γιατί με το στραπάτσο που θα πάθει θα εξαφανιστεί απ τα Σελήνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραυλε κρυψου γιατι δεν σε περνει αλλο. Μελετη χριματοδοτηση ηταν το εργακι των 2,6 εκατ. με τον συνετερο του συνετερου σου στις πολικατοικιες σου, στη πλατεια αγ. νικολαου αλλα 600 χιλιαρικα εκει και στη τελευτεα τεχνικη σου εταιρια σιγα μη σε πηρε ο πονος για τα παιδια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή