Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Νότια Εύβοια


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Νότια Εύβοια 

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής,
  • Νότια Εύβοια,
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),
  • Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου,
  • Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης και η χρήση υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.



Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

2 σχόλια:

  1. Συναυλία έκανε το Κοινωνικό Ιατρείο; Με ποια δικαιολογία; Να μαζέψει ευρώπουλα μπας και τα χρειαστεί ο λαός. Και την τρελή κονόμα ποιος την διαχειρίζεται; Ξέρει να μας πει κανείς; Κάθε λαμόγιο στο νησί μας πλουτίζει... Τι να πεις. Αφού δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο ΑΙΑΣ έκανε δύο συναυλίες με Πλούταρχο και Ρέμο και με περισσότερο κόσμο και δεν είπες τίποτα.
    Τα λεφτά εκεί τι έγιναν;
    Η συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου σε πείραξε;
    Αυτοί τουλάχιστον προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ στον συνάνθρωπο τους το πολυτιμότερο αγαθό ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
    Το ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιες κυρίες στο ΚΑΠΗ των Σεληνίων που διοργανώνουν όλο τον χρόνο εκδρομές με τα μέλη του ΚΑΠΗ για την κονόμα;
    Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει.
    Αστο λοιπόν το Κοινωνικό Ιατρείο να συνεχίσει την πραγματικά μεγάλη προσφορά του στους ανασφάλιστους και στους συνανθρώπους μας που την έχουν μεγάλη ανάγκη και ψάξου αλλού για κομπίνες και λαμογιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή