Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΟΝΙΩΝ



Από e-mail αναγνώστη
 
Επικοινωνώ μαζί σας και παρακαλώ να αναρτήσετε το email μου σχετικά για την απάθεια που έχουν μερικοί γονείς για τους άλλους είτε είναι ηλικιωμένοι είτε είναι μικρά παιδιά.
Στη παραλία των Σεληνίων ,εκεί που βρίσκονται τα εστιατόρια και οι καφετέριες, ο χώρος έχει καταληφθεί με ομπρέλες και ξαπλώστρες των καταστημάτων αυτών.Ο ελεύθερος χώρος είναι δεν είναι είκοσι μέτρα και όμως σήμερα, μια μαμά με κάτι παιδιά είχαν οικειοποιηθεί την παραλία και σε ένα χώρο 5 Χ 3 έφτιαχναν κάστρα και κατασκευές με άμμο.Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν άνθρωποι να κάτσουν εκεί, ηλικιωμένοι να μην μπορούν να περάσουν και παιδιά να μην μπορούν να παίξουν ενώ κάτι άλλα παιδιά από μια άλλη οικογένεια που κάθονταν παραδίπλα εμφανώς ενοχλημένα απο την συμπεριφορά των άλλων παιδιών, δεν μπορούσαν να παίξουν γιατί τα άλλα ως μεγαλύτερα τους έλεγαν να μην χαλάσουν τη κατασκευή τους. Εμείς παρακολουθούσαμε το όλο σκηνικό από τις καρέκλες μας,κάτω απο το υπόστεγο και μας έκανε εντύπωση που η μάνα τους και ο πατέρας τους που καθόντουσαν σε κάτι ξαπλώστρες μακρυά από εκεί που έπαιζαν τα παιδιά τους, δεν είχαν την ευγένεια να τους πουν ότι η παραλία είναι μικρή και ότι υπάρχει και άλλος κόσμος που θέλει να κάνει μπάνιο και άλλα μικρά παιδιά να παίξουν.
Όλα ξεκινούν από τις οικογένειες.Τα παιδιά βλέπουν τις αντιδράσεις ή τις μη αντιδράσεις δηλαδή την απάθεια των γονέων τους και το ίδιο φέρονται και αυτά .Μαθαίνουν στην απάθεια από μικρά και όταν μεγαλώσουν ,γίνονται και αυτά απαθή,κοινώς "γαϊδούρια". Η ελεύθερη παραλία που είναι μικρή σε μήκος και πλάτος ,είναι για όλους, είναι για να παίζουν τα μικρά παιδάκια σε περιορισμένο χώρο και όχι για να παίζουν τα παιδάκια απαθέστατων γονέων  που πίνουν τον καφέ τους πενήντα μέτρα μακρυά και να έχουν καταλάβει ένα χώρο, τον καλύτερο της παραλίας για να παίζουν τα δικά τους παιδιά ,αδιαφορώντας για τους άλλους.Κρίμα, πολύ κρίμα γι αυτή τη συμπεριφορά της μανούλας που με τις ευχές της ,η ίδια έφτιαχνε καστράκια μαζί με τα παιδιά της αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους.
Είναι κοινωνικό το πρόβλημα και δείχνει πόσο αδιαφορούν κάποιοι για τους άλλους.
Κυρία μου, όσοι δεν κάθονται σε ξαπλώστρες δεν είναι ούτε παρείσακτοι ούτε πιο φτωχοί από εσάς.Λίγο σεβασμός δεν βλάπτει για τους συνανθρώπους σας οι οποίοι μπορεί να είναι και πιο πλούσιοι και πιο μορφωμένοι και πιο κοινωνικά μορφωμένοι από εσάς.Δεν δίνετε ωραία παραδείγματα στα παιδιά σας,δυστυχώς !
Η ελεύθερη παραλία είναι μικρή ,δεν είναι κάποια παραλία της Μυκόνου ,της Νάξου, της Σίφνου ή αλλού που θα μπορούσαν τα παιδάκια σας να καταλαμβάνουν  και 50 τετραγωνικά παραλίας για να φτιάξουν κατασκευές με άμμο και να παίζουν χωρίς να ενοχλούν τους άλλους.
Αναρωτιέμαι αν άλλα παιδιά ερχόντουσαν μπροστά στις ξαπλώστρες σας και έπαιζαν φτιάχνοντας καστράκια στην ανύπαρκτη άμμο εκεί που καθόσασταν οι γονείς τους και σας είχαν ζαλίσει δυό ώρες ,τι θα κάνατε αν οι δικοί τους γονείς καθόντουσαν πενήντα μέτρα μακρυά ;
Η ανοχή των πολιτισμένων ανθρώπων ,δυστυχώς σας δίνει το δικαίωμα της "υπεροχής" ή της αδιαφορίας σας απεναντί τους.

6 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ) ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ , Η ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχουμε βιώσει πολλές φορές και εμείς με διαφορετικούς τρόπους το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσες φορές δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να χαστουκίσω μερικές ηλίθιες μαμάδες και κάτι απαθέστατους βλάχους που το έπαιζαν τουλάχιστον εφοπλιστές στις ξαπλώστρες,δεν φαντάζεστε.Μπράβο που γράψατε αυτό το θέμα και που επεκτείνετε όπως γράφει ο/η 1:46 και σε πολλά άλλα.Σαν τα ζώα κάθονται ξαπλωμένοι και παρατάνε τα παιδιά τους που έχουν ΝΑ μια γλώσσα ! Από πέντε χρονών και αντιμιλάνε σαν μανάβηδες και οι γονείς του αλλού γιαλού !! Βλαχάρες και βλάχοι Σαλαμινιώτες που το "παίζουν" μεγαλοαστοί πίνοντας φραπεδιές και τρώγοντας σαν να βγήκαν τα βόδια για Καλοκαιρινό μπάνιο στις ξαπλώστρες των Σεληνίων ,να αγιάσει το στόμα σου αγαπητέ/η Θεματοθέτη/θεματοθέτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pes te ta xrisostomoi !
    Oi vlaxares kai oi vlaxoi apolamvanan tis frapedies toys les kai itan i parlia diki tous ase py nomizan oti itan tojulaxiston sti Mykono.

    Ericsson neo-V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΒΛΑΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΑΡΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ.ΜΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑ , ΒΟΔΙ , ΦΑΛΑΙΝΑ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕ 200 ΚΙΛΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΜΑΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΕΤΟ ΟΠΩΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ , ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.Η ΒΛΑΧΑΡΑ Η ΑΛΒΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΙΧΕ ΤΥΛΙΧΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΑΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ST.THOMAS ISLAND ,ΜΠΑΧΑΜΕΣ, VIRGIN ISLANDS, ΑΓΙΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !
    SALAMINA'S ISLANDERS !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΓΙΑ "ΧΡΥΣΟ ΚΟΥΦΕΤΟ" ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΕΙ , ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΝΙΤΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ .ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ .
    ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .
    ΜΠΟΧΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή