Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Έφτασε στον Πειραιά η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»...



Κατέπλευσε στο λιμάνι του
Πειραιά στις 8.30 η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Στο ΣΑΛΑΜΙΣ επιβαίνουν συνολικά ...
186 πολίτες, εκ των οποίων 77 (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Πρεσβείας) είναι από Ελλάδα, 78 από Κίνα, δέκα από το Ηνωμένο Βασίλειο, δώδεκα από την Κύπρο, επτά από το Βέλγιο, ένας από Αλβανία και ένας από Ρωσία. Ανάμεσα στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα της Λιβύης είναι και μικρά παιδιά.
Ίσως και σήμερα να δοθεί εντολή για να πλεύσει στη Λιβύη το επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποία θα παραλάβει 1000 κινέζους πολίτες. Το πλοίο θα συνοδεύεται από ομάδα της ΜΥΑ τους Λιμενικού.

Η επιχείρηση

Ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ) η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.
Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι και η επιβίβαση των πολιτών έγινε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω, όμως, του μεγάλου ύψους των κυμάτων, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους. Έτσι η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση διήρκεσε περίπου έξι ώρες και η φρεγάτα απέπλευσε στη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 πηγη   onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου