Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται διήμερο κακοκαιρίας

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, αναμένεται από σήμερα το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις περιοχές της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Άρτας, του Μεσολογγίου, του Αγρινίου, της Πάτρας, του Πύργου και της Καλαμάτας. Εν συνεχεία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την ακτογραμμή του βορείου Αιγαίου, την Ασπροβάλτα, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ αργότερα θα πλήξουν τη Σαμοθράκη, τη Θάσο και τη Λήμνο.

Μέσα στο Σάββατο η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, ενώ σταδιακά θα φθάσει στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί στην Αττική τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί στην Αττική τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 14 μέχρι 22 βαθμούς και στα νησιά από 15 έως 22 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο το βράδυ. Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου