Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Στην τηλεόραση του ΑΡΤ μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση Νάννου - Τσαβαρή για την αύξηση των ΔΤ.

 
Δεν κατάφερε η κα. Νάννου να αιτιολογήσει την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των δημοτικών τελών (ΔΤ) . Στο λίγο χρόνο που της δόθηκε να μιλήσει η Δήμαρχος υποστήριξε ότι βρήκε μόνο χρέη και ως εκ τούτου η κίνηση αυτή ήταν η μόνη που μπορούσε να γίνει ώστε να μην μπει ο Δήμος σε επιτήρηση. Αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει τον πρώην Δήμαρχο ως υπεύθυνο των δημιουργημένων χρεών τονίζοντας ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά τον οικονομικό έλεγχο από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών. 


Στον αντίποδα ο πρώην δήμαρχος υπεραμύνθηκε των επιλογών του αναφέροντας ότι παρέλαβε ένα δήμο με 43εκ ευρώ χρέος και τον παρέδωσε με 20εκ ευρώ χωρίς να αυξήσει τα ΔΤ. Κατηγόρησε ευθέως την νυν δήμαρχο ότι στην πρόταση του για πάγωμα των ΔΤ πριν ένα χρόνο η κα. Νάννου είχε αντιταχθεί ζητώντας μείωση των ΔΤ κατά 5%. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΕΥΔΑΠ και της εκχώρησης του δικτύου αλλά δεν αιτιολόγησε επαρκώς κατά την εκτίμηση μου τα νέα χρέη που δημιουργήθηκαν αναγνωρίζοντας του  όμως και σε αυτόν τον λιγοστό χρόνο που του δόθηκε για να μιλήσει. 
Διαμάχη προέκυψε μεταξύ των δύο συνομιλητών για το ύψος των οφειλών στην ΕΥΔΑΠ. Ο κ. Τσαβαρής μίλησε για  1.5εκ ευρώ ενώ η κα. Νάννου για 2.5εκ ευρώ και προκάλεσε την κα. Νάννου να προσκομίσει έγγραφο που να αποδεικνύει το ύψος της οφειλής όπως την αναφέρει. 
Σίγουρα  είναι δύσκολο να απαντηθούν  ζητήματα που χρονίζουν και ταλαιπωρούν των δήμο μας για δεκαετίες. Αυτό όμως που καταγράφουμε είναι η έκπληξη του ίδιου του εκφωνητή για την υπερβολική αύξηση των ΔΤ και των αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν στους κατοίκους του νησιού.  Στο κλείσιμο της τηλεφωνικής της παρέμβασης η κα. Νάννου αναφέρθηκε στο ποσό της αύξησης λέγοντας ότι αναλογεί σε περίπου 5€ το μήνα ανά νοικοκυριό δήλωση που μοιάζει μάλλον αφελής αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζουν αρκετοί συμπολίτες μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου