Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

14 Δεκέμβρη:Απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων


Απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Σε κινητοποιήσεις καλούν η ΟΥΙΕ και σωματεία, το ΜΕΤΑ και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Σε 24ωρη απεργία καλεί τους εργαζομένους η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Στην Αθήνα, η Απεργιακή Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και των σωματείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/12/2014 και ώρα 11 π.μ. έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 339, Μετρό: Σταθμός Αγ. Μαρίνα), η οποία είναι«στην πρωτοπορία του ξηλώματος των συλλογικών συμβάσεων, των εργατικών δικαιωμάτων και του γενικευμένου ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΟΥΙΕ.

Σε απεργία, αλλά και συγκέντρωση στην Ερμού στις 11 το πρωί, καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό παρόν στην Απεργιακή Κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΟΙΥΕ στον κλάδο του Εμπορίου, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στην κατάργηση της Κυριακής – Αργίας, επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων για την υπεράσπιση της Κυριακής - Αργίας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων».

«Η Κυβέρνηση θεσμοθετώντας τη γενικευμένη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προαναγγέλλει ουσιαστικά το ξήλωμα της Κυριακής – Αργίας και σε άλλους κλάδους των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ.

Με το σύνθημα «Δεν ψωνίζουμε - Δεν δουλεύουμε» στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ την  24ωρη απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 14/12. «Στόχος της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των συμφερόντων που εκπροσωπεί είναι η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η οικονομική εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.



stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου