Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαλαμίνα, 04/05/2014
Παραδόθηκε σήμερα το πρωί το πρώτο από τα τρία πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα (υπερηχοτομογράφοι) που εξασφάλισαν από το δίκτυο τους στο εξωτερικό, η ανθρωπιστική οργάνωση “Στάση Ζωής” και το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας, στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Το πρώτο από τα τρία ιατρικά μηχανήματα που θα διανεμηθούν συνολικά, με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, εγκαταστάθηκε ήδη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και η λειτουργία του για την εξυπηρέτηση των ασθενών για υπερηχογραφήματα θα αρχίσει τις επόμενες μέρες με το κλείσιμο των σχετικών ραντεβού, μόλις οργανωθεί το συγκεκριμένο ιατρείο.
Τα δύο άλλα μηχανήματα θα παραδοθούν, εντός της εβδομάδος, στα Κέντρα Υγείας Πόρου και Ύδρας, για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών.
Τα τρία μηχανήματα, που εξευρέθησαν και απεστάλησαν στην Ελλάδα με ενέργειες της ανθρωπιστικής οργάνωσης “Stiftunglife” από το Μόναχο της Γερμανίας, θα καλύψουν ένα σοβαρό κενό ιατρικών εξετάσεων στις τρεις περιοχές και έτσι οι ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετούνται τοπικά, γλιτώνοντας έτσι τις μετακινήσεις και τα σχετικά έξοδα.
Για την “Στάση Ζωής”
Έφη Ζήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου