Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Παντελής Τοψιδέλης | Οι αυλοκόλακες του ανώνυμου σχολιασμού


mask

Αναρτήθηκε από freethinkingisland
Όλοι όσοι διεκδικούν την εξουσία και οι κόλακές τους, συνηθίζουν να υποστηρίζουν ότι τα θέματα για τα οποία θα μας αναδείξουν, τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν, τα θέματα για τα οποία θα μας συμβουλέψουν, είναι σπουδαία και ενδιαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πόλη και τους κατοίκους της. Έχουν ξεχάσει όμως ότι όσοι σκέφτονται, γράφουν και αποφασίζουν ορθά θα έχουν μεγαλύτερη ευπραγία από τους άλλους.

Οι αυλικοί κόλακες όμως αυτών των διεκδικητών της εξουσίας και του τίτλου, με σκοπό να μας κυβερνήσουν, πλέον έχουν αλλάξει το προφίλ τους και τους τόπους που συγκεντρώνονται. Τους συναντάμε στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου εκεί υποστηρίζουν ή σπιλώνουν με τον πλέον κατάπτυστο και πάντα ανώνυμο τρόπο τους αντίπαλους διεκδικητές.
Αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι αυλικοί κόλακες δεν ακούνε με το ίδιο ενδιαφέρον όλους τους διεκδικητές της εξουσίας, αντίθετα, άλλους προσέχουν με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ άλλων ούτε την φωνή δεν θέλουν να ακούν.
Δεν κάνετε κάτι άξιο απορίας. Εσείς οι κόλακες της εξουσίας από παλιά συνηθίζετε να κατεβάζετε από το βήμα όλους τους άλλους, εκτός από εκείνους που μιλούν σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες. Για την στάση που κρατάνε οι κόλακες απέναντι στους πολίτες θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει αυτούς που τους υποστηρίζουν και αυτό γιατί πολλοί έχουν κατηγορηθεί από αυτούς και πολλές οικογένειες είναι ανάστατες. Ενώ οι υποστηρικτές τους, στις ιδιωτικές τους υποθέσεις μισούνε αυτούς που χρησιμοποιούν την τέχνη του κόλακα.
Στα κοινά όμως δεν διάκεισθε το ίδιο απέναντί τους, αλλά αντίθετα, ενώ κατηγορείτε όσους τους πλησιάζουν και δέχονται τις υπηρεσίες τους, εσείς οι ίδιοι οι διεκδικητές φαίνεται να εμπιστεύεστε περισσότερο αυτούς παρά τους απλούς πολίτες. Με αυτήν την στάση σας έχετε καταφέρει να βάλετε αυτούς τους ανθρώπους να βρουν όχι αυτά που θα είναι συμφέροντα για την πόλη μας, αλλά πως θα γράψουν πάντα ανώνυμα πράγματα αρεστά σε εσάς.
Αν θέλετε πραγματικά να αναζητήσετε το συμφέρον της πόλης, θα ταίριαζε να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή σε όσους εναντιώνονται στις απόψεις σας παρά σε όσους προσπαθούν να σας είναι ευχάριστοι, γνωρίζοντας ότι όσοι γράφουν ανώνυμα μπορούν πολύ εύκολα να σας αποπροσανατολίσουν λέγοντας όσα εσείς θέλετε, γιατί ότι λέγεται με σκοπό να σας ευχαριστήσει επισκιάζει αυτό που πρέπει να δείτε ξεκάθαρα ως το καλύτερο, ενώ από εκείνους που σας συμβουλεύουν, όχι με σκοπό την ευχαρίστηση σας, δεν θα μπορούσαν να σας κάνουν κακό.
Άλλωστε, πως θα μπορούσε κάποιος αν θέλει να λέγεται μεγάλος πολιτικός ηγέτης, να κρίνει σωστά τα γεγονότα ή να πάρει ορθές αποφάσεις για το μέλλον της πόλη του, αν δεν εξετάσει τα επιχειρήματα αυτών που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και δεν ακούσει ο ίδιος προσεκτικά όλες τις πλευρές.
Θα πρέπει όμως και οι διαχειριστές των μέσων να καταλάβουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για ανώνυμους ανθρώπους, σε μια χώρα που υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης και το δημοκρατικό πολίτευμα, η ανώνυμη κουκούλα δίνει το δικαίωμα στις νέες γενεές να σας κατηγορούν για την κληρονομιά που μας αφήνετε.
*Ο Παντελής Τοψιδέλης εργάζεται ως manager στον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό κλάδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου