Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

90 χρόνια Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων


πηγή: anatropespress.blogspot.gr



Συγκίνησε και γύρισε πίσω πολλούς από τους παλιούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων η σημερινή επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου κτιρίου, η οποία για ακόμη μία φορά ήταν κατάμεστη από ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήρθαν να τιμήσουν το σχολείο της πρώτης τους νεότητας, το σχολειό της καρδιάς τους. 
Συνεχώς κατά τη διάρκεια της προβολή ταινίας με αναδρομή στην ιστορία του Δημοτικού Σχολείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, άκουγες ψιθύρους, άκουγες κείνο  το «…ήμουν και γω εκεί, να πάνω δεξιά…».
Ο ιατρός Νίκος Βασιλόπουλος φοίτησε εδώ

Ο μηχανολόγος μηχανικός Στέφανος Μπινιάρης φοίτησε εδώ


Ακόμη μια παλιά μαθήτρια

ο εφιάλτης της ...βέργας

Μνήμες γιομάτες νοσταλγία μαθητών που φοίτησαν στο σχολείο, όπως μιας ηλικιωμένης σήμερα μαθήτριας της δεκαετίας του ΄40, αλλά και γνωστών Παλουκιωτών όπως του δρ. μηχανολόγου μηχανικού του Πολυτεχνείου του Άαχεν Στέφ. Μπινιάρη, του καταξιωμένου ιατρού Νικ. Βασιλόπουλου και του καθηγητή Μαθηματικών Τάσου Κεχαγιά, στο αρχείο του οποίο βασίστηκε εν πολλοίς η όλη εκδήλωση, συγκίνησαν και θύμισαν σε όλους άλλες εποχές στην εκπαίδευση.

διαβάστε περισσότερα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου