Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ένα μήνα πίσω πάνε οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας!!

240815212846_6527
 
Η κύρια κατοικία γλιτώνει τους πλειστηριασμούς για ακόμη ένα μήνα, ενώ διευρύνεται το χρονικό περιθώριο επικαιροποίησης των δικαιολογητικών για όσους έχουν ήδη καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη (3869/2010).

Βάσει της τροπολογίας, με την υπογραφή Τσακαλώτου και Σταθάκη, παρατείνεται μέχρι τη 15η Μαρτίου (από 15η Φεβρουαρίου που ίσχυε μέχρι σήμερα) η αναστολή που αφορά στη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και σε εταιρίες μεταβίβασης απαιτήσεων, των εξής κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων: στεγαστικών-κύριας κατοικίας, μικρομεσαίων, καταναλωτικών και όσων έχουν δοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται πως ήδη από 1.1.2016 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος (4354/2015) ο οποίος «εγκαινίασε» τις πωλήσεις για τα μη εξυπηρετούμενα άνω των 90 ημερών μεγάλα επιχειρηματικά (επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ και περισσότερους από 250 εργαζόμενους) και στεγαστικά δάνεια, όχι για όσα αφορούν στην κύρια κατοικία, αλλά σε κάποιο άλλο ακίνητο του δανειολήπτη, π.χ. τα δάνεια με υποθήκη τη δεύτερη ή την εξοχική κατοικία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 29 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο και το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Η τροπολογία προβλέπει, ακόμη, παράταση έως και τις 30 Απριλίου για την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών των δανειοληπτών που έχουν ήδη καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη πριν από τις 19 Αυγούστου 2015 και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου