Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ για Παπασταύρου και σύζυγο Μητσοτάκη: «Παρείχαν συμβουλές και για κρυφούς αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;»

Να σπάσει τη σιωπή του όσον αφορά το θέμα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την αποκάλυψη πως η σύζυγός του ήταν συνεταίρος σε εταιρία με τον Παπασταύρου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα που αποκάλυψαν τα «Επικαίρα» και στο οποίο αποδεικνύεται ότι η γυναίκα του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόβσκι ήταν συνέταιρος στην εταιρία MG Capital Advisors ΑΕ με τον Σταύρο Παπασταύρου, παραθέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ειδικότερα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:
Εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη η εν λόγω εταιρεία;
Τι είδους έργα έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από φορείς του Δημοσίου και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
Η τεχνογνωσία διαχείρισης κεφαλαίων που παρείχαν ο κ. Παπασταύρου και η κα. Γκραμπόβσκι στους πελάτες τους περιλάμβανε και απόκρυψη τους σε αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;
Συμμερίζεται ο κ. Μητσοτάκης τη φράση του προκατόχου του «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!»; Εμείς πάντως τείνουμε να τη συμμεριστούμε αφού τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τα πρόστιμα θα ήταν και αυτά δεκαπλάσια…
Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου πριν λίγες ημέρες κατέβαλε 3,3 εκατ. ευρώ σε πρόστιμο που του επιβλήθηκε για μαύρο λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να αποφύγει την ποινική δίωξη.
Όπως υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το περιβάλλον Σαμαρά στήριξη την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ.

 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου