Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Αίγινα: Πόλεμος, «καρφώματα» και 20 συλλήψεις επαγγελματιών για κατάληψη Αιγιαλού!

                                     Αναδημοσίευση από http://limani24.gr/
Κυριακή τουριστική, ξαφνικά προέκυψε μέγα πρόβλημα στην Αίγινα με συλλήψεις επαγγελματιών που δεν είχαν προλάβει να πάρουν και επίσημα άδεια από το Δήμο για κατάληψη Αιγιαλού!

Η είδηση δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των επαγγελματιών, σχεδόν 20 εκ των οποίων συνελήφθησαν και οδεύουν πιθανότατα για αυτόφωρο, εκτός εάν ο Εισαγγελέας υπηρεσίας αποφασίσει το αντίθετο, λόγω… πληθώρας συλλήψεων και εκ του γεγονότος ότι οι συλληφθέντες είναι γνωστά άτομα και… δεν εγκλημάτησαν κιόλας.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «καρφωτή» άλλων επαγγελματιών, ενώ υπάρχει αναβρασμός για τη στάση των υπηρεσιών του Δήμου που «εγκλώβισαν» τους επαγγελματίες και έφτασαν έτσι τα πράγματα στα άκρα…
Ας δούμε πως παρουσιάζουν το θέμα δύο Αιγινήτικοι ιστότοποι:
Aeginaportal.gr: Συλλήψεις επαγγελματιών για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια
Με την κατηγορία της κατάληψης του αιγιαλού, με ομπρέλες ξαπλώστρες ή τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια, το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας προχώρησε σήμερα σε 15 συνολικά συλλήψεις μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί, καθώς οι έλεγχοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Σχηματίζονται δικογραφίες και όταν αυτές ολοκληρωθούν θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας. Οι συλλήψεις προέκυψαν από δύο διαφορετικές καταγγελίες που έγιναν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.
Όπως είναι φυσικό οι επαγγελματίες που έχουν συλληφθεί έχουν περιέλθει σε μεγάλη αναστάτωση και κάποιοι σε απόγνωση, καθώς το νησί βρίσκεται σε περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας και όπως δηλώνουν το ζήτημα των αδειών εκκρεμεί. Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή η διαδικασία των ελέγχων προχωρά χωρίς να έχουν δημιουργηθεί επεισόδια.
aiakosrex.blogspot.gr: ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
Χρειάστηκε κάποιος «Αποστόλου» να καταγγείλει τηλεφωνικά στο ΑΤ Αίγινας την ανάπτυξη ξαπλωστρών στην παραλία της Αύρας. Τρεις Αλβανοί εργαζόμενοι βρέθηκαν κλεισμένοι στο «κλουβί» του ΑΤ. Ακολούθησαν καταγγελίες προς όλες τις επιχειρήσεις της Αίγινας με αποτέλεσμα όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες χωρίς την απαραίτητη άδεια να βρίσκονται στο αυτόφωρο για «παράνομη κατάληψη αιγιαλού».
Είναι προφανές ότι όταν περίπου 40 επιχειρηματίες από όλη την Αίγινα βρίσκονται στο αυτόφωρο μετά από μία καταγγελία , κάτι δεν πάει καλά στον δήμο της Αίγινας. Φαίνεται πως οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήγαν στον δήμο για να κάνουν δουλειές (κατά το ρηθέν αντιδημάρχου) δεν κατάφεραν να γλυτώσουν τους προστατευόμενους τους από το αυτόφωρο.
Να δούμε τι θα γίνει όταν θιγόμενος επιχειρηματίας από καταγγελία κάποιου «Αποστόλου» με την σειρά του καταγγείλει τις παράνομες πέργκολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου