Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Συμβασιούχοι: Υπερψηφίστηκε το ν/σ στις Επιτροπές –”Καθαρά” Τρίτη & στην Ολομέλεια

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα Τρίτη από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 25 για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων. 

Το ν/σ υπερψήφισαν στο σύνολό του οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ την ρύθμιση για τους συμβασιούχους υπερψήφισαν και οι συνάδελφοί τους από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕΚατά της ρύθμισης ψήφισε η ΝΔ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΧΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το ν/σ πρόκειται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη 23/2 και η συζήτησή και ψήφισή του θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28/2.
Πότε θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι
Η ψήφιση του ν/σ την Τρίτη 28 ή την Τετάρτη 29/2 σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ πριν από τις αρχές Μαρτίου, ώστε να μην νομιμοποιούνται οι Επίτροποι να επιστρέψουν αθεώρητα τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι με το δεδομένο ότι τα χρήματα μπαίνουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τρεις ημέρες πριν, η καταβολή της μισθοδοσίας τους, θα γίνει είτε στις 10 Μαρτίου είτε μετά τις 21 του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου