Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας, με καταιγίδες, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους

Σημαντική μεταβολή του καιρού από τα βόρεια - Βροχοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Ελλάδα, ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής - Που σημειώθηκαν οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, τι λένε οι προγνώσεις για τη Δευτέρα


Εσπασαν κάβοι στο Ρίο Αντίρριο

Πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν οτι έχουν σπάσει κάβοι σε σημεία ελλιμενισμού φερυ μπωτ στο Ρίο, το βράδυ της Κυριακής. Στην περιοχή νωρίτερα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και είχε εκδηλωθεί καταιγίδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περιστατικό συνέβη προς την πλευρά των καντινων ενώ το φέρυ από το οποίο κόπηκαν οι κάβοι παρασύρθηκε με αποτέλεσμα  να υποστούν ζημιές βάρκες και φουσκωτα που ήσαν δεμένα κοντά. Στο σημείο σπεύδει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.
Τη Δευτέρα (17/07/2017):
Τις πρωινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος. Καθ? όλη τη διάρκεια, η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.
Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και το Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ ΜηνοΡουλάκο με τα ”παρελκόμενα”, να σου θυμίσω εγώ πως πήρατε τις εκλογές το 2014 με την προσφιλή σας λάσπη που παραπλανήσατε το λαό και θα φροντίσω εγώ να σου τα θυμίζω κάθε μήνα. 1η υπενθύμιση λοιπόν
    Δ.Τ. σας στο SALAMINA PRESS (http://salamina-press.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8921.html) και στο SALAMIS NEWS (http://salamis-news.blogspot.com/2014/05/blog-post_9485.html) κι όχι μόνον
    =============================
    Οι …. κατινιές του κυρίου Τσαβαρή
    Είναι φανερό ότι τα πολιτικά επιχειρήματα του κ. Τσαβαρή εξαντλήθηκαν και καταφεύγει πλέον στην πολιτική αλητεία, νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να διασωθεί από την εκλογική συντριβή που τον περιμένει.
    Δυστυχώς, τα προβλήματα της Σαλαμίνας δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ ξανά με ψυχοπαθητικές συμπεριφορές, ούτε είμαι ειδικευμένη στην ψυχιατρική για να τον βοηθήσω, λυπάμαι. Ας αποταθεί κάπου αλλού.
    Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω και το έκανα είναι να τους κλείσω ραντεβού με τον Εισαγγελέα. Ίσως εκεί να βοηθηθούν, αν και λιγάκι δύσκολο !!!
    Από κει και πέρα, δεν έχω καμία διάθεση ούτε βέβαια θέλω να συγχρωτίζομαι με κατάδικους και υπόδικους.
    Κατανοώ τη δεινή του θέση αλλά δεν μπορώ να αποτρέψω ούτε την προ ολίγων μηνών καταδίκη του σε ένα χρόνο φυλακή με 3ετή αναστολή, ούτε την παραπομπή του στο Πειθαρχικό για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, ούτε βέβαια την πρόσφατη παραπομπή του από τον Ζ΄ Ανακριτή για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
    Πολύ δε περισσότερο δεν μπορώ να τον βοηθήσω και στο θέμα του ΣΔΟΕ που απ’ ότι φαίνεται τον ανησυχεί πολύ.
    Είναι γεγονός ότι η πρόσφατη έφοδος του ΣΔΟΕ σε συγκεκριμένο γραφείο του Δήμου και η κατάσχεση δεκάδων φακέλων για θέματα που αφορούν τη δική του θητεία (κι όχι του κ. Σοφρά όπως ψευδώς και πάλι ισχυρίζεται) φαίνεται ότι έχει να κάνει με μεγάλης έκτασης διαφθορά στο Δήμο, και σίγουρα σηματοδοτεί σοβαρές εξελίξεις που προοιωνίζονται ένα ζοφερό μέλλον για ορισμένους.
    Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές, κύριε λασπολόγε.
    Μέχρι τότε υπομονή και …χαιρετίσματα στην εξουσία. Λίγες μέρες σου έμειναν…
    Και πάλι ζητώ συγνώμη κε Τσαβαρή, που εγώ δεν έχω διαλυμένη οικογένεια.
    Σαλαμίνα 6/5/2014
    Ρούλα Νάννου
    Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Έτσι για να δούμε ποιοι συκοφάντες είσαστε τότε και πολύ χειρότεροι σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Ρουλίτσα μου εξανίστασαι και δικαιολογημένα όταν μιλάνε για την οικογένεια σου, αυτός δεν είχε οικογένεια τότε να την σεβαστείς και να την αφήσεις έξω από το πολιτικό παιχνίδι; ΝΤΡΟΠΗ σου αν και η λέξη άγνωστη σε σένα, μπορείς να μπεις στον Μπαμπινιώτη έχεις πολλά να μάθεις εκεί μέσα, όπως ντροπή μπέσα αξιοπρέπεια κα

      Διαγραφή