Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Απόφαση ανάθεσης “με δόλο”: Σε αργία …μισό Δημοτικό Συμβούλιο (ονόματα)

Σχεδόν το μισό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήρας έθεσε σε αργία ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Aιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με ισάριθμες αποφάσεις του στις 29 Ιουνίου 2017, τέθηκαν σε αργία για ένα μήνα  11 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι ενεργώντας «με δόλο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν συμμορφώθηκαν σε προηγούμενη απόφαση του.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα που βασίσθηκε  στο άρθρο 231 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), ελήφθη γιατί οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρά την ακύρωση της 227/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θήρας για «Απευθείας ανάθεση σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού διαχείρισης ΑΣΑ (Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων) Δήμου Θήρας» ύψους 5.289 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, με την 12643/24.2.2015 απόφαση του κ. Θεοδωρίδη, λίγες ημέρες μετά υπερψήφισαν την εφαρμογή της σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!
Δήμαρχος Θήρας: “Δεν γνωρίζαμε” αλλά…
Συγκεκριμένα, οι 11* από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και συνολικά τους 28 του δημοτικού συμβουλίου Θήρας, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση της απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την 60/2.3.2015 ΑΠΟΦΑΣΗ1 του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν στην εφαρμογή της ακυρωμένης μελέτης με την «ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΣΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο Ζώρζο, ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοτική Αρχή και, ως εκ τούτου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν γνώριζαν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και γι’ αυτό προχώρησαν στην εφαρμογή της μελέτης που είχε ακυρωθεί.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, καθώς, στην υπ’ αριθμόν 60/2.3.2015 ΑΠΟΦΑΣΗ1 του δημοτικού συμβουλίου Θήρας αναφέρεται επί λέξει ότι ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Χάλαρηςδήλωσε κατα τη διάρκεια τη συνεδρίασης ότι «δεν ψηφίζει  την απόφαση καθόσον : 1) Είναι άκυρη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και 2) Η παρούσα μελέτη που μας προσκομίσθηκε δεν είναι θεωρημένη, είναι ανυπόγραφη και αποτελεί σύγγραμμα».
Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμαρχο Θήρας οι 11 σύμβουλοι πρόκειται εντός της προθεσμίας του ενός μήνα που τους δίνει ο νόμου να καταθέσουν προσφυγή και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ, γεγονός το οποίο αναστέλει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έως την εκδίκαση της προσφυγής.
*Πρόκειται για τους: Μάρκο Καφούρο, Γιώργο Κυριαζή, Νικόλαο Καμπουράκη, Ιωάννα Βαρβαρήγου, Ευάγγελο Νομικό, Ρούλα Μενδρινού, Γεώργιο Νομικό, Μηνά Καφιέρη, Ανάργυρο Δαρζέντα, Αικατερίνη Μανέτα και Ελευθέριο Τζούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου