Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ταξιδιωτικός οδηγός από το news247.gr: τι γράφει για τη Σαλαμίνα

Το NEWS 24/7 έβαλε ξεναγό σε αυτό τον περίπλου στα ελληνικά νησιά, από την μια άκρη του Ιονίου, ως το τέλος της Μεσογείου τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν εκεί χειμώνα - καλοκαίρι

Ας δούμε τι γράφει για τη Σαλαμίνα 



Τα κρυφά μυστικά της Σαλαμίνας Η Σαλαμίνα δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση και την ξεγνοιασιά της μονοήμερης εκδρομής. Προσφέρει άμεση πρόσβαση, πανέμορφα φυσικά τοπία, πλήθος αρχαιοτήτων, μνημεία, μοναστήρια, σπήλαια, καθαρές παραλίες και πλήθος δραστηριοτήτων.

Επισκεφτείτε το υπέροχο δάσος 50.000 στρεμμάτων, το όρος Ακαμάς με ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές για ποδηλασία και πεζοπορία, την όμορφη κοιλάδα της μονής Αγίου Νικολάου, τον Ιππικό Όμιλο για με θέα τον Σαρωνικό.

Για τις πολιτιστικές σας αναζητήσεις αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαλαμίνα είναι το νησί της ιστορικής ναυμαχίας του 480 π.Χ., η πατρίδα του Ευριπίδη και του ομηρικού βασιλιά Αίαντα. Φιλοξενεί πλήθος αρχαιοτήτων υστεροελλαδικής περιόδου έως το Βυζάντιο και τα νεώτερα χρόνια, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικά κτήρια, μοναστήρια, βυζαντινούς ναούς από τον 10ο αιώνα καθώς και τρία μουσεία (αρχαιολογικό, λαογραφικό και ναυτικό). Το Ευριπίδειο Θέατρο 2.600 θεσεων και το πέτρινο θεατράκι Σεληνιών φιλοξενούν κάθε χρόνο δεκάδες παραστασεις.

Οι παραλίες του νησιού είναι γνωστές και ποικίλες, από κοσμικού χαρακτήρα μέχρι απομονωμένες. Στις δραστηριότητες που μπορεί να επιδοθεί κανείς ανήκουν το σέρφινγκ, το ψάρεμα, η ποδηλασία βουνού κ.ά. Η Σαλαμίνα κρύβει αναμφίβολα πολλά όμορφα μυστικά που περιμένουν τους επισκέπτες της να τα ανακαλύψουν.

Δείτε στην συνέχεια όλη την ανάρτηση του news 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου