Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Δ. Περάματος: Κατέρρευσε στη δουλειά και δεύτερος συμβασιούχος

Δεύτερος συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Περάματος κατέρρευσε μέσα σε 15 μέρες την ώρα της δουλειάς. Το νέο περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη. Ο συμβασιούχος καθάριζε πεζόδρομο στη λεωφόρο Ειρήνης, όταν έπεσε στο έδαφος μισολιπόθυμος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Ο εργαζόμενος είχε προσληφθεί με 8μηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο λήγει σε δύο μήνες.
Θυμίζουμε ότι στις 19/3, συμβασιούχος εργαζόμενη στο δήμο, με το ίδιο πρόγραμμα, υπέστη σοβαρή καρδιακή προσβολή ενώ καθάριζε πεζόδρομο.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο δήμο Περάματος τονίζει ότι τα περιστατικά αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ενισχυθεί η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων, που μετατρέπεται σε άγχος για το μέλλον, επιβαρύνοντας και την υγεία τους. Παράλληλα, με επιστολή που έστειλε στη δημοτική αρχή χαρακτηρίζει απαράδεκτο το ότι 5 και 6 μήνες μετά την πρόσληψή τους οι συμβασιούχοι του 8μηνου προγράμματος δεν έχουν περάσει από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διασφάλιση της υγείας τους (π.χ. εξετάσεις), ώστε να πηγαίνουν και στα ανάλογα πόστα.
Απαιτεί «μετά την πρόσληψη εργαζομένων, ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας, πριν την τοποθέτησή τους σε υπηρεσία να προηγείται συνάντηση με το Γιατρό Εργασίας. Με βάση το απόρρητο ιατρικό ιστορικό, ο Γιατρός Εργασίας να προχωράει στις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και ασφάλεια του εργαζόμενου, χωρίς τα όποια προβλήματα εργασίας να οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό».
Καταγγέλλει ακόμα τους όρους των ασφαλιστικών καλύψεων των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας. Οταν οι εργαζόμενοι ξεπεράσουν τις 13 μέρες ασθένειας ή όταν προκύψει άδεια κύησης και λοχείας, ο ΟΑΕΔ σταματά την πληρωμή τους! Αυτό αναγκάζει τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στο να χάσουν το μοναδικό πενιχρό εισόδημα ή να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους! Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου