Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κυριακή ή Τρίτη το σκήνωμα του Ιγνάτιου στη Λάρισα, καμία αναφορά στη Σαλαμίνα




Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο Λάρισας, την οποία συγκάλεσε ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα την Κυριακή το βράδυ ή την Τρίτη το βράδυ.
Αύριο Παρασκευή αναμένεται να «κλειδώσει» η ακριβής ημερομηνία έλευσης από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκήνωμα του μακαριστού Ιγνατίου θα αφιχθεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί οδικώς στη Λάρισα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αναμένεται να δώσει άδεια ώστε να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα έχει διάρκεια μία ή δύο ημέρες και θα διεξαχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα πραγματοποιηθεί περιφορά του σκηνώματος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και ο μακαριστός Μητροπολίτης θα αναπαυθεί στον χώρο που εκείνος είχε ζητήσει, πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Λαρισαίων, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε πως από την ημέρα που θα αφιχθεί το σκήνωμα στη Λάρισα θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος την πόλη.

Την ημέρα που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία το Δημαρχείο και οι υπηρεσίες του Δ. Λαρισαίων δεν θα λειτουργήσουν, ενώ ο κ. Καλογιάννης επισήμανε πως θα έρθει σε συνεννόηση και με τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να μην λειτουργήσουν και τα καταστήματα στην πόλη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου