Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Με τη συμμετοχή αντιφασιστών/στριών από όλο τον Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Περάματος, σύσκεψη που κάλεσαν από κοινού η ΕΠΑΣ και η ΚΕΕΡΦΑ, με στόχο να αποφασιστούν επόμενες πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέρμα στη δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής και θα κλείσουν τα γραφεία- ορμητήριά τους σε Σαλαμίνα και Πέραμα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της ΕΠΑΣ, της ΚΕΕΡΦΑ, της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστηριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων, της Μουσουλμανικής Ενωσης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι/ες στο Δήμο Περάματος, στα νοσοκομεία και αλλού.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που έγινε στις 20 Οκτώβρη στο Πέραμα, η οποία έδωσε ενωτική και μαζική απάντηση στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, όπου η Δημοτική Αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση, καταψήφισαν ψήφισμα καταγγελίας της φασιστικής επίθεσης στον Β. Παπαμιχαήλ και έδωσαν στην ουσία πολιτική κάλυψη στην εγκληματική δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Έγινε επίσης ενημέρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και για την πίεση που χρειάζεται να ασκηθεί από τη πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος για την επιτάχυνσή της και την καταδίκη των φασιστών.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Εκδήλωση στη Σαλαμίνα με θέμα τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, στο τέλος Νοεμβρίου, με στόχο τη συσπείρωση όλου του κόσμου της Σαλαμίνας που θέλει να παλέψει τους φασίστες και να βάλει τέρμα στην κάλυψη που τους δίνει η Δήμαρχος. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει κάλεσμα της ΕΠΑΣ για την εκδήλωση, με στόχο να υπάρξει πλατιά στήριξη και συμμετοχή, με δεκάδες υπογραφές στήριξης από σωματεία και φορείς του Πειραιά. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο που θα δώσει συνέχεια με μία μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στη Σαλαμίνα, απαιτώντας να κλείσουν τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής  και να καταδικαστεί όλη η εγκληματική συμμορία και όσοι τους στηρίζουν. Με αυτό το στόχο συμμετέχουμε και στη συγκέντρωση στις 13 Νοέμβρη στις 10πμ στο Εφετείο καθώς και στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΕΠΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου