Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ποιοι έκαψαν το Rich της Γλυφάδας;




Όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης η Ασφάλεια ενημερώθηκε για την πυρπόληση της γνωστής καφετέριας RICH στη Γλυφάδα, στο μυαλό των αστυνομικών ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν. Τότε που όποιος δεν πλήρωνε προστασία στα κυκλώματα των νονών της νύχτας, είχε καταστροφικές συνέπειες. Όμως στην εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων τα δεδομένα έχουν αλλάξει... Οι συμμορίες της νύχτας έχουν περιορίσει τη δράση τους – στην Αστυνομία λένε ότι τα μεγάλα κεφάλια ασχολούνται πλέον με το στοίχημα- και έτσι τα κίνητρα του εμπρησμού πιθανότατα έπρεπε να αναζητηθούν σε άλλους δρόμους.

Η ομάδα της Ασφάλειας που ασχολείται με την υπόθεση κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία ερευνάται εξονυχιστικά το παρελθόν των νέων ιδιοκτητών της καφετέριας αλλά και η πορεία του καταστήματος και από την άλλη, οι κόντρες και οι διαφορές ατόμων που σχετίζονται με τη διαχείριση της επιχείρησης τα τελευταία δύο χρόνια. Από την εποχή δηλαδή που άλλαξε ιδιοκτησία και ανακαινίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα αρχεία της Αστυνομίας υπάρχουν δυο συμβάντα που έχουν να κάνουν με το Rich. Πριν ένα χρόνο, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος. Δεν προκλήθηκαν ζημιές, όμως στη γλώσσα της νύχτας αυτό μεταφράζεται σε μήνυμα με φόντο το χρήμα. Η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε ενώ πριν 23 ημέρες άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητό ενός εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος. Οι εκτιμήσεις λένε πως οι τρεις υποθέσεις πιθανότατα δεν είναι άσχετες μεταξύ τους όμως κανένας από τα πρόσωπα που διατηρούν το καφέ δεν έχει πει ποτέ ότι απειλείται ή εκβιάζεται. Όμως τα οικονομικά ανοίγματα που είχε το RICH – όπως λένε οι αστυνομικοί – είναι μεγάλα.. Εκεί στέκονται οι ερευνητές για να φτάσουν στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εμπρησμού.

Μάλιστα διαπίστωσαν πως οι δουλειές το τελευταίο διάστημα δεν πάνε καθόλου καλά, η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα και η απόσβεση από τη μεγάλη ανακαίνιση δεν κατάφερε να γίνει ποτέ. Παράλληλα, με την έρευνα της Αστυνομίας, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής στέκεται σε ένα ακόμη σημείο. Με μπούσουλα την υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν μερικούς μήνες και αφορούσε στις καταστροφικές πυρκαγιές σε αποθήκες και καταστήματα μεγάλης εταιρείας ειδών ένδυσης και αποδείχτηκε ότι τις έβαζαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για να παίρνουν τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες,ερευνάται αν η καφετέρια ήταν ασφαλισμένη και για ποιο χρηματικό ποσό. Η πρακτική λέει πως ένα τέτοιο κατάστημα που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να καεί και να καταστραφεί, είθισται να ασφαλίζεται και μάλιστα η αποζημίωση είναι μεγάλη.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει και τα βίντεο από τις κλειστές κάμερες που διαθέτουν τρία καταστήματα που βρίσκονται κοντά στην καφετέρια. Οι τέσσερις ένοπλοι που εισέβαλαν στις πέντε τα ξημερώματα στο κατάστημα της οδού Λαζαράκη φορούσαν κράνη και συνεπώς είναι δύσκολο να αναγνωριστούν τα πρόσωπα τους, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν χρησιμοποιώντας δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Το όλο σκηνικό, παραπέμπει σε επαγγελματική δουλειά, ενώ εντύπωση στους αστυνομικούς έκανε το γεγονός ότι οι δράστες δεν χρησιμοποίησαν κάποια βόμβα καθώς γνώριζαν ότι στο παρελθόν πολλά “ξεκαθαρίσματα” εξιχνιάστηκαν από τα υπολείμματα και τη συνδεσμολογία των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου