Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Από «success story», πάμε για… Greek drama!


20335-31905-12215 

Σε κίνδυνο και μάλιστα μεγάλο τίθεται πλέον το σενάριο Greek success story το οποίο τείνει να μετεξελιχθεί σε κάτι από τον τίτλο της Γιάννας Αγγελοπούλου “My Greek drama”. Η υπαναχώρηση των Ρώσων οι οποίοι τελικά δεν μπήκαν καν στον κόπο να καταθέσουν προσφορά για την ΔΕΠΑ δίχως να ενημερώσουν το ΤΑΙΠΕΔ που μέχρι και το παρά πέντε περίμενε με αγωνία, αποτελεί ένα πρώτης τάξης ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση Σαμαρά που μετά από μια σειρά θετικών σχολίων σε Γερμανία και Βρυξέλλες έδειχνε να πιστεύει πως όντως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Βέβαια οι ρωσικές “προδοσίες” δεν είναι και λίγες.
Να θυμηθούμε τί έγινε στην Κύπρο τον Μάρτη, να δούμε τόσα και τόσα χρόνια πόσο έβαλαν τελικά οι Ρώσοι το χέρι στην τσέπη για επενδύσεις στην Ελλάδα και θα καταλάβουμε προς τα που πάει το πράγμα.
Όμως και η πορεία στον ΟΠΑΠ δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο μπορεί δυνητικά η κυβέρνηση να βρεθεί. Φαντάζεστε δηλαδή τί έχει να γίνει εάν ο Γιούρι Σμετς κουρασμένος από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον ανεκδιήγητο Λουρόπουλο πει τελικά πως “αφήνω την επένδυση του ΟΠΑΠ στην τύχη της και φεύγω”;
Τότε ο Αντώνης Σαμαράς όχι απλά θα πρέπει να απαντήσει στην ακόμα πιο σκληρή κριτική που θα δεχθεί αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να βρει και καράβι να φύγει. Γιατί κακά τα ψέματα: επάνω στον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ έχτισε την θέση πως “η Ελλάδα αρχίζει και γίνεται προορισμός επενδύσεων”. Τώρα, θα πρέπει να βρει νέα γραμμή. Με μια μόνο διαφορά. Ο χρόνος και ο κόπος που έχουν χαθεί είναι πια πολλοί. Και οι επενδυτές που καλοβλέπουν τη χώρα μας κατανοούν το πολιτικό αδιέξοδο της τρικομματικής με αποτέλεσμα να πιέζουν για ακόμα χαμηλότερες τιμές στα κρατικά assets. Ώπερ μεθερμηνευόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ ακονίζει τα μαχαίρια για να μιλήσει – δικαιολογημένα – για ξεπούλημα.

press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου