Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Νέα ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο με τη βύθιση σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων.
Σε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η πολεμική αεροπορία και οι αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας, έχουν ανευρεθεί αρκετές σοροί ανθρώπων, ενώ έχουν διασωθεί εννέα άτομα.

Τους ναυαγούς είδαν φορτηγά πλοία που έπλεαν στην περιοχή και τους περισυνέλεξαν, ενώ ενημέρωσαν και τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η πολεμική αεροπορία. Οι ναυαγοί ισχυρίζονται ότι στο σκάφος επέβαιναν 30 άτομα.

Επτά από τους επιζώντες ζητήθηκε να μεταφερθούν για άμεση νοσηλεία στην Ελλάδα, ωστόσο το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τους έξι, καθώς ένα κοριτσάκι απεβίωσε λίγη ώρα μετά τη διάσωσή του.

Στις 2:50 τα ξημερώματα, στήθηκε επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma, το οποίο πήγε στο σημείο, παρέλαβε τους έξι ναυαγούς τους οποίους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στη συνέχεια με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες, μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγω υποθερμίας, ενώ ειδικά για το μικρό παιδί η κατάσταση είναι σοβαρότερη και αναμένεται να νοσηλευθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, στην ίδια περιοχή απο την ομάδα διάσωσης εντοπίστηκαν να επιπλέουν και δύο πτώματα, ένας ηλικιωμένος και ένα ακόμη παιδί, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Οι δύο σοροί μεταφέρονται με φορτηγό πλοίο στη Μάλτα.

Πληροφορίες: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου