Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Λεωνίδας χωρίς τους 300 απολογείται, αναζητώντας τον Εφιάλτη του

Κυρία Νάννου, είμαι ένας από εκείνους που νοιώθουν προδομένοι. Θερμός υποστηρικτής σας, έφαγα την εικόνα της δυναμικής επαναστάτριας που δεν φοβάται να έρθει σε σύγκρουση προκειμένου να προστατέψει τον τόπο μας. Άκουσα τους λόγους σας, διάβασα το πρόγραμμα σας και είπα πως επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος που θα φέρει την αλλαγή στα δημοτικά μας πράγματα.
Αντ' αυτού, βλέπω μια γυναίκα αδύναμη, που δεν έχει το σθένος ν' αντισταθεί σ' αυτούς που άθελα τους την βλάπτουν αντί να την προστατεύουν. Είναι λογικό η οικογένεια της να προσπαθεί να την προστατέψει, αλλά δυστυχώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας καθιστούν ολοένα και πιο αντιπαθή. Το χειρότερο είναι ότι εξακολουθούν να διχάζουν την κοινωνία όταν οι καιροί απαιτούν σύμπνοια και αλληλεγγύη.
Ίσως να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά τελικά παρουσιάζετε την εικόνα μιας άβουλης καταπιεσμένης γυναίκας που είναι όμηρος του περιβάλλοντος της. Πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα σηκώσετε το ανάστημα σας και θα λύσετε τα σημαντικά προβλήματα του νησιού μας, όταν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ίδια σας την οικογένεια;
Που είναι η Ρούλα που έβγαινε και μιλούσε; Και ας υποθέσουμε ότι της τα γράφανε, τώρα τι άλλαξε; Μήπως η οικογένεια σας ανέλαβε για λόγους οικονομίας όπως διαβάσαμε; Αν αληθεύει, δεν είναι ικανοί, να τους αλλάξετε. Γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να αμαυρώνουν την εικόνας σας με την επιθετικότητα και τις εμμονές τους.
Περιττό να πω ότι το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που επιλέξατε. Ωραίοι οι φίλοι και οι φιλενάδες, σταθήκανε δίπλα σας, βοηθήσανε, αλλά είναι εμφανές ότι δεν τα καταφέρνουν σε κανέναν τομέα. Που είναι η αξιοκρατία που περιμέναμε; Ας βρεθεί κάποιος να μου πει κάτι που έχουν καταφέρει. Τα χρήματα δεν είναι η δικαιολογία. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν στο νησί χωρίς χρήματα. Δεν βλέπουμε όμως να γίνεται οτιδήποτε.
Το μόνο που βλέπουμε είναι αδιαφορία, απάθεια και παθητικότητα. Που είναι η Ρούλα που γνωρίσαμε προεκλογικά; Καταλαβαίνω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι μεγάλα και ίσως δεν ήσασταν προετοιμασμένη για να τα αντιμετωπίσετε. Δεκτό, αλλά δεν ήσασταν σε κάποιο άλλο πλανήτη τόσα χρόνια.
Και ξαναρωτώ. Που είναι η Ρούλα που ξέραμε; Υπήρχε ή ήταν μόνο μια εικόνα που χτίστηκε για να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του περιβάλλοντος της; Γιατί αυτό που βλέπουμε είναι μια γυναίκα εγκλωβισμένη, εξαρτημένη και υποταγμένη, ανίκανη να απαντήσει σε οτιδήποτε, και να κρύβεται.
Ελπίζω να μου αποδείξετε το αντίθετο.
Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου