Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πήρε σχήμα ο Μεσογειακός Κυκλώνας & καταφθάνει -Στο «κόκκινο» και η Αττική



Σε επιφυλακή βρίσκεται η χώρα μας για το πέρασμα του κυκλώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδος και από το πρωί του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη.
Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβάνεται και η Αττική) την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς και τις Βόρειες Σποράδες. Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική.
Οι εντάσεις των ανέμων μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 7 με 8 μπ στο Ιόνιο και τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ το Σάββατο άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα Νότια Πελάγη.
Τις επόμενες ημέρες και μέχρι της Κυριακή, το Λεκανοπέδιο αναμένεται να δοκιμαστεί από τον κυκλώνα «Ζορμπά», με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρότατες καταιγίδες.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με νέο έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα.
Το Σάββατο (29-09-2018):
Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το πρωί στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και την Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική.
Σταδιακά μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Β. Άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 – 10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότια πελάγη.
Την Κυριακή (30-09-2018):
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο το πρωί και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Β. Άνεμοι θυελλώδιες 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας (9 – 10 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο, με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου