Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το πιο…. ακριβό ραντεβού του Σαμαρά


ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Το πιο…. ακριβό ραντεβού του Σαμαρά)

Υπάρχει άραγε οικονομική επιστήμη; Διότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που έχει διδακτορικό από την Οξφόρδη και είναι καθηγητής Οικονομικών, διαβεβαίωνε πως το χρηματοδοτικό κενό είναι μετά βίας 500 εκατ. ευρώ και πως η Τρόικα έκανε λάθος που έλεγε ότι ήταν 2,5 δισ. ευρώ.
Προχθές αποδέχθηκε ότι το κενό θα αγγίξει τα 1,3 δισ. ευρώ το 2014. Έκανε λάθος ο καθηγητής ή έλεγε ψέματα; Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για καθηγητής…
Κάνει όμως για υπουργός του Αντώνη Σαμαρά. Διότι μόλις παραδέχθηκε ότι το δημοσιονομικό κενό είναι 1,3 δισ. ευρώ, αμέσως ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανακοίνωσε ότι η «υπηρεσιακή» κα Μέρκελ θα δεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή…
Αυτό το ραντεβού θα το πληρώσουμε με «διαρθρωτικά μέτρα» 2 δισ. ευρώ, γιατί η Τρόικα ούτε με το 1,3 ικανοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ελληνικό νοικοκυριό, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 483 ευρώ. Προκειμένου να πείσει την Τρόικα και να κλείσει θετικά η αξιολόγηση, η κυβέρνηση προτείνει:
1) Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροποφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία (300 εκατ. ευρώ+),
2) Βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης (381 εκατ. ευρώ).
3) Ενιαίο μισθολόγιο στο ευρύτερο Δημόσιο (100 εκατ. ευρώ).
4) Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (2,6 δισ. ευρώ).
Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί πλέον ότι «δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα, πρέπει να αφήσουμε τους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν. Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε διαρθρωτικά μέτρα με δημοσιονομικό αντίκτυπο, αλλά όχι μέτρα λιτότητας».
«Γι΄ αυτό και μετατρέπω τον ΕΟΠΠΥ από πάροχο υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε αγοραστή» θα πρόσθετε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου