Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Αδέσποτες ψυχές! Κάπου αλλού τις σκέφτονται και μπαίνουν στα “προγράμματα” τους, εδώ; Ήρθε η ώρα να μας πουν αν μη τι άλλο τι σκέφτονται, όχι τι θα κάνουν…



Μια φωτογραφία που σοκάρει, είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα! Εδώ αφήσαμε την επίλυση του προβλήματος στους “Πακιστανούς” (??) και στις φόλες (!!!) Ο πολιτισμός ενός λαού αντικατοπτρίζεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και τα αδέσποτα στο νησί μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καίει αν μη τι άλλο τις συνειδήσεις μας και δεν τα αγγίζει κανείς!!! Υπάρχει λύση, θα την δώσει κάποιος ??

Πρωτοβουλία και δέσμευση για φροντίδα των αδέσποτων ζώων
Αναδημοσίευση από το newsTA
΄΄Δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής΄΄, τονίζει σ΄ανακοίνωσή του , ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού. Μανώλης Τσαλικίδης, μ’ αφορμή νέα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, στην περιοχή.
Σύµφωνα µε τις στατιστικές των φιλοζωικών οργανώσεων, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 80.000 ζώα, σκύλοι και γάτες.  «Τα ζώα αυτά κατά µέσο όρο ζουν έναν χρόνο περίπου μετά την εγκατάλειψη, πεθαίνοντας είτε από δηλητηρίαση (φόλα) είτε από τροχαίο είτε από την άσκηση βίας εναντίον τους, πυροβολισµοί, κρέµασµα κ.λπ.» επισημαίνει η Αναστασία Μποµπολάκη, νοµικός, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Οµοσπονδίας και επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Ζωοφιλικών Σωµατείων.
«Επειδή ακριβώς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αντιμετωπίζει με λογική περασµένων δεκαετιών την προστασία των ζώων, μεγάλο βάρος ευθύνης εναποτίθεται στους δήμους και στις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο στόχο αυτό» σημειώνει και προσθέτει:
«Ο ΄΄Σαρωνικός 5+ ΄΄ στη βάση αυτή προτείνει την έναρξη λειτουργίας ενός προγράμματος με σκοπό αφενός τη σταθεροποίηση, καταγραφή και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα του δήμου, την εξασφάλιση τροφής/νερού.
Παράλληλα απαιτείται  η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου