Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟ KONTRA "ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Ο ΑΝΤ/ΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ


Βαδίζοντας προς την 25η εκατονταετία της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (480 π.Χ.), ο κ. Χατζηπέρος συμμετείχε στην εκπομπή του Μάκη Κουρή "Επί του Πιεστηρίου" κάνοντας πρόταση για την τύχη του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Αρχικά, ο Αντ/ρχης ενημέρωσε για τις νέες εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον της Κυνόσουρας , αφού κατόπιν κοινών προσπαθειών με το Δήμο της Σαλαμίνας, ΟΛΟΣ ο χερσαίος χώρος της Αδόμητης Ζώνης Α επανέρχεται στο Δήμο.
Παράλληλα, ο Αντ/ρχης εξέθεσε την πρότασή του για ανάδειξη και αξιοποίηση του «απολύτου προστασίας αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας» στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής συνεργασίας –πρωτοβουλία του Υπ. Εξωτερικών, κ. Κοτζιά Νίκου–πάντα με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού ελπίζοντας στη θετική έκβαση της εν λόγω πρότασης λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Κινέζοι –φορέας ενός πανάρχαιου μεγάλου πολιτισμού– θα δείξουν τον πρέποντα σεβασμό στον ιστορικό αυτό τόπο της Κυνόσουρας.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Λεκάκης Γιώργος, κοινωνιολόγος, λαογράφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο κ. Μοίρας Ιωάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. και η κ. Σαββίδου Όλγα, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και συντάκτρια του υπομνήματος διεκδίκησης της Αδόμητης Ζώνης Α.
Δεν σταματάμε εδώ, ο Αγώνας συνεχίζεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου