Ο αγωγός ΤΑΡ
Πόσα κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε από αυτόν;Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν εξ αιτίας αυτού;
Αναβαθμίζεται γεωπολιτικά η χώρα μας;
Κάπου διαβάσαμε ότι…
-Η Ελλάδα δεν θα εισπράττει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής( 18 Ιανουαρίου 2014) συμφωνηθέντα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ από τέλη διέλευσης.
-Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να καταναλώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κυβικό μέτρο φυσικού αερίου από τα 16 εκατομμύρια που υπολογίζεται να «φεύγουν» από το Αζερμπαϊτζάν. Τα 6 εκατ. θα απορροφώνται από την Τουρκία και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στην Ευρώπη.
-Οι περίφημες θέσεις εργασίας αφορούν κατά 90% το κατασκευαστικό μέρος για μια συγκεκριμένη περίοδο μέχρι το 2019 που θα ολοκληρωθεί ο αγωγός στην Ελλάδα.
-Στρατηγικά, οι μόνοι ωφελημένοι είναι η Τουρκία και η Αλβανία. Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς θα κέρδιζε με οποιαδήποτε επιλογή είτε του ΤΑΡ είτε του Nabucco. Και βέβαια, όποτε θέλει κλείνει την στρόφιγγα ή περιορίζει την ποσότητα, λόγω των τεράστιων αναγκών της εσωτερικής της αγοράς, αλλά αυτό είναι πρόβλημα που αφορά τους Ευρωπαίους, αφού η Ελλάδα δεν προβλέπεται να συνδέεται με το δίκτυο.
Ο ΤΑΦΟΣ της Αμφίπολης
Πόσα εισιτήρια ( τέλη διέλευσης αρχαιολογικών χώρων) θα κοπούν στο εγγύς και το άμεσο μέλλον;
Τι θετικές επιπτώσεις στην βαριά βιομηχανία του τουρισμού μας θα δεχτούμε;
Θα αναβαπτισθεί η ποιότητα των τουριστών με άτομα υψηλής πνευματικής και οικονομικής επιφάνειας;
Πόσες θέσεις εργασίας και τι κύκλοι νέων επαγγελμάτων θα δημιουργηθούν;
Θα αναγεννηθεί η Ελλάδα πολιτισμικά, γεωπολιτικά, γεω-οικονομικά;
ΥΠΟΜΟΝΗ σε λίγες μέρες θα μας ¨απαντήσει¨ για όλα αυτά το Μεγάλο Μυστικό που κρύβει ο ΤΎΜΒΟΣ αυτός.
Άλλωστε ο¨ κρυμμένος θεματοφύλακας¨ του Τάφου αυτού έκανε 2300 χρόνια υπομονή προσμένοντας την ώρα και την στιγμή να κάνει την ¨έκπληξη¨ στους φίλους και τους εχθρούς μας και να τους πει ότι στην Ελλάδα ισχύει ¨Η ΖΩΗ ΕΚ ΤΑΦΩΝ¨.
Απόσταση ΤΑΡ και Αμφίπολης
Περίπου στα 19 Κm είναι η απόσταση της θέσης της Αμφίπολης και της διαδρομής του ΤΑΡ στις θέσεις Θόλου και Μεσορράχης ( Σέρρες)
Τι συναντούμε στην περιοχή του Θόλου;
Αγροτικό οικισμό της Μετα- Ρωμαϊκής Περιόδου. Επίσημα κηρυγμένη αρχαιολογική περιοχή, η οποία βρίσκεται
μεταξύ του Θόλου και της Νέας Ζίχνης
Τι συναντούμε στην περιοχή του λόφου του Αγίου Γεωργίου της Μεσορράχης;
Προϊστορικό οικισμό και αρχαίο κοιμητήριο. Επίσημα κηρυγμένη
αρχαιολογική περιοχή.
΄¨O αγωγός ΤΑΡ διασχίζει 8.400 στρέμματα γης στην Αν. Μακεδονία και Θράκη 15.10.2013 Διασχίζει 221 χιλιόμετρα στην Περιφέρεια και διαπερνά 8.400 στρέμματα γης, ο Αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου (TAP), θίγοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ιδιοκτησίες, προβλέποντας όμως ταυτόχρονα και αποζημιώσεις¨ Πηγή: http://www.xronos.gr/
Στο μόνο που ¨συγγενεύει¨ ο ΤΑΡ με τον ΤΑΦΟ της Αμφίπολης είναι ότι μπορεί να φέρει φυσικό αέριο από τα μέρη που εκπολίτισε ο Μεγ. Αλέξανδρος και σήμερα οι διεθνείς μακελλάρηδες τα αιματοποτίζουν βλ ISIS για να ανοίξουν στρατηγικούς διαδρόμους και να φέρουν τράνζιτ μέσω Μακεδονίας – Θράκης ενέργεια στην Ευρώπη.
Και ποιος δεν καταλαβαίνει σήμερα ότι η ενδοχώρα της Μακεδονίας- Θράκης είναι ο μεγαλύτερος εν δυνάμει ενιαίος αρχαιολογικός χώρος στον κόσμο;
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΆ ΣΑΣ
¨αν μας έχουν αδικήσει ή όχι ;; ¨
ο ΓΌΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
Λέτε ο Μεγάλος ¨νεκρός¨ του Τύμβου της Αμφίπολης που μυστικά παρακολουθούσε τις διαχρονικές αδικίες της Μακεδονικής Γης Πατρίδας Του να λύσει πάλι με την Μάχαιρα του τους ΓΟΡΔΙΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ και τα αδιέξοδα που έστησαν στην Ελλάδα;;
Ο Μεγ. Αλέξανδρος μας έδειξε πως λύνονται οι ΓΟΡΔΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ.
Ας τον μιμηθούμε στην ευστροφία και στην αποφασιστικότητα να λύσουμε με την βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, που μας χαρίζει ανέλπιστα δώρα, τα Αδιέξοδα της ζωής μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου