Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Για γέλια και για κλάματα ο Δ. Μαραθώνα- Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Στο πλευρό των υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα είναι το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τους καλεί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους,  προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και στην πληρωμή τους και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας του δήμου.

Αναλυτικά, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Μετά το σόου και τα γέλια τώρα άρχισαν τα κλάματα στο Δήμο Μαραθώνα.
Για πτώχευση του Δήμου μιλάει τώρα ο Δήμαρχος κος Ψινάκης βάζοντας στο κάδρο και τους μισθούς των εργαζομένων.
Η δήλωση αυτή σε συνδυασμό με το πλαίσιο που υπάρχει για την ύπαρξη οικονομικού παρατηρητηρίου (κάτι σαν τρόικα) σε Δήμους που δεν πιάνουν τους οικονομικούς στόχους δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους (απληρωσιά, ιδιωτικοποιήσεις) στο Δήμο όσο και για την τοπική κοινωνία (περικοπή υπηρεσιών, αύξηση φορολογίας κλπ).
Καλούμε τους συναδέλφους του Δήμου Μαραθώνα να μπουν μπροστά, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μέσα από γενικές συνελεύσεις και άνοιγμα στην τοπική κοινωνία να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην εργασία και στην πληρωμή τους, να μην ιδιωτικοποιηθεί καμιά υπηρεσία του Δήμου.
Το όποιο ΄΄πάρτυ΄΄ έκανε το μεγάλο κεφάλαιο, τα μεγάλα η μικρά συμφέροντα εδώ και χρόνια δεν θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι των 600 και 700 ευρώ. Ούτε η σωτηρία των Δήμων θα έρθει μέσα από μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής θα στηρίξει και θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των συναδέλφων του Δήμου Μαραθώνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου