Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΛΑΘΟΣ ή……

Με έκπληξη και αγανάκτηση, μεγάλη μερίδα κατοίκων του νησιού μας, διαπίστωσε στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε.- που απεστάλησαν μέσα στο Γενάρη του 2015 στους ιδιοκτήτες ακινήτων- να υπάρχει ήδη η επιβολή της απαράδεκτης αύξησης (50%), των δημοτικών τελών που ενέκρινε η σημερινή Δημοτική Αρχή για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2014 (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) από 1,59€/m2 σε 2,38€/m2  για τις οικίες και 3,32€/m2 σε 4,98€/m2  για τα καταστήματα.

Με αυτήν την παράνομη και ετσιθελική πράξη, ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι της οποίας πρέπει να ανευρεθούν και να τιμωρηθούν, καταστρατηγούνται δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Σαλαμίνας, οι οποίες προέβλεπαν αφενός μεν μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2014 και αφετέρου δε η υπ’ αριθμ. 200/31-10-2014 η οποία προέβλεπε αύξηση 50% ,για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2015 .
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η άδικη και χωρίς λόγο οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων του νησιού μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη.
Γι’ αυτό καλούμε την Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. άμεσα να δεσμευτεί, ότι θα επανορθώσει στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό (με συμψηφισμό) το λάθος (;) και παράλληλα την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαλαμίνας να διερευνήσει το όλο θέμα.


ΥΓ. Προς τεκμηρίωση όλων αυτών, επισκέφθηκε το υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. Σαλαμίνος ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Γιάννης Τσαβαρής και συνομίλησε – καταγγέλλοντας το γεγονός – με διοικητικούς παράγοντες, τόσο του τοπικού καταστήματος, όσο και των κεντρικών γραφείων της Δ.Ε.Η. , αναφερόμενος επί συγκεκριμένης περίπτωσης.
Διαθέτουμε σωρεία εκκαθαριστικών λογαριασμών της Δ.Ε.Η. με ανάλογες περιπτώσεις.

Γιάννης Τσαβαρής
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου