Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μια διαφορετική παρέλαση...

... με "μηνύματα" - κόσμο και τραγούδια...

Διαφορετική από όλες τις απόψεις θα είναι η φετινή στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Έχει αρκετές πρωτιές, αλλά και... σκηνές που είχαμε ζήσει πριν από τρία χρόνια όταν δεν υπήρχαν κιγκλιδώματα. 
Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει ενώπιον του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν θα έχει στην πλάτη του το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως συνηθίζονταν μέχρι σήμερα, καθώς οι εξέδρες των επισήμων έχουν μετακινηθεί αριστερά και δεξιά, έτσι ώστε να μην καλύπτεται το ιστορικό μνημείο και δεν είναι υπερυψωμένες. 
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους κυριαρχούν στα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για τη σημερινή ημέρα. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα κάγκελα ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Επίσης, αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και για τους παραδοσιακούς χορούς που θα ακολουθήσουν μετά το πέρας της παρέλασης. 
Ιστορικά λάβαρα και Τάγματα από ακριτικές περιοχές 
Πολλές θα είναι και οι διαφορές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και σε ό,τι αφορά τις επίλεκτες μονάδες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας που θα παρελάσουν. Τεθωρακισμένα, μαχητικά και ελικόπτερα θα αποτελέσουν το «κυρίως πιάτο», ενώ στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίλεκτα τμήματα από στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, καθώς και δύο ακόμη από τάγματα Εθνοφυλακής του Έβρου και των Δωδεκανήσων.
Αντίστοιχη, θα είναι και η παρουσία των μηχανοκίνητων μέσων όλων των σωμάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, από τα μικρότερα οχήματα, μέχρι τα τεθωρακισμένα και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Από αέρος, διελεύσεις  αναμένεται να κάνουν σχηματισμοί όλων των κύριων μαχητικών και άλλων αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού.
Οπως κάθε χρόνο, εκτός των τμημάτων και των μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων από το Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, αντίστοιχη συμμετοχή είναι προγραμματισμένη και για μονάδες και μέσα των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας, όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού κτλ.
Επίσης, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σήμερα θα παρελάσουν και ιστορικές σημαίες της ελληνικής επανάστασης του 1821. Πρόκειται για τις σημαίες:  του Ρήγα Φεραίου, της Μάνης, της Ύδρας, των Ψαρών και της Κρήτης. 
Χορός και τραγούδι
Στην παρέλαση θα λάβει μέρος και η 90μελής διακλαδική μπάντα από όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η μπάντα θα παίξει σειρά παραδοσιακών τραγουδιών και εμβατηρίων, ενώ σωματεία παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα θα χορέψουν. 
Τέλος, εκατοντάδες γαλανόλευκα σημαιάκια αναμένεται να διανεμηθούν δωρεάν στο κοινό... real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου