Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Έργο κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, συνολικού ύψους 32,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής



Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αίγινας για την υλοποίηση έργου κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, συνολικής δαπάνης 31.370.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).


Το συγκεκριμένο έργο θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς τα τελευταία χρόνια εισέρχονται στο δίκτυο της Αίγινας περίπου 2,4-2,5 εκ. κυβ. μέτρα νερού ετησίως, για τη μεταφορά των οποίων δαπανώνται 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Με τον τρόπο αυτόν, η δαπάνη προμήθειας νερού διαμορφώνεται στα 2,5 με 3 ευρώ ανά κυβικό μέτρο. Επομένως, η πραγματοποίηση του έργου σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ, θα λύσει το πρόβλημα με επάρκεια, υψηλή ποιότητα και σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 14 περίπου χιλιόμετρα και θα συνδέεται με υφιστάμενα έργα στην Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Παράλληλα, υποέργο αποτελεί και η παροχή υπηρεσίας τεχνικού Συμβούλου για το έργο, συνολικής δαπάνης 1.150.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 

Επομένως, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 32.520.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 16 μηνών. - airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου