Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Θ. Φωτίου: «Τα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση θα ενισχυθούν με ή χωρίς συμφωνία»



Δεκαήμερη παράταση, έως τις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε την Τρίτη, το υπουργείο κοινωνικής αλληλεγγύης για την ένταξη στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 240.000 χιλιάδες σε λίγες μόνο εβδομάδες και αποδεικνύουν την αιμορραγία που προκάλεσε στην κοινωνία η λαίλαπα των μνημονίων, τονίζει στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη η αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Ανοιχτό το υπουργείο στην συνεργασία με τις δομές αλληλεγγύης και την Εκκλησία.   Η κ. Φωτίου σχολίασε την ανάγκη να παραταθεί η ένταξη στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, σημειώνοντας ότι, "θέλουμε να εξαντλήσουμε την δυνατότητα ώστε να αποκτήσουμε μια καθαρή εικόνα για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, καθώς ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που δηλώνει ανενημέρωτος, παρ` όλη την μεγάλη καμπάνια που πραγματοποίησε το υπουργείο".

Ενώ διαβεβαίωσε ότι ανεξαρτήτως την έκβαση των διαπραγματεύσεων, θα επιταχυνθούν τα προγράμματα του υπουργείου για την ανθρωπιστική κρίση.

Συγκεκριμένα, εκτός της διεύρυνσης του εν ενεργεία προγράμματος θα πραγματοποιηθεί άμεσα ένα πρόγραμμα 135 εκατομμυρίων ευρώ, και θα αφορά την σίτιση των παιδιών στα σχολεία, ενώ τόνισε ότι παράλληλα θα υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου των αιτήσεων, με στοιχεία από το TAXIS.

Για τις δομές αλληλεγγύης και την Εκκλησία

Όσον αφορά τις δομές αλληλεγγύης και την κοινωνική δράση της εκκλησίας η κ. Φωτίου δήλωσε ότι το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στην συνεργασία με τέτοιες δομές. Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου σημείωσε πως οι δομές αλληλεγγύης έχουν οργανωθεί κατά τμήματα (θεματικά) σε τοπικά δίκτυα, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται να έχουν οργανωθεί και πανελλαδικά. Τα συντονιστικά όργανα αυτών των δομών αλληλεγγύης έχουν συχνή επικοινωνία με το υπουργείο και συνεργάζονται με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, συμπλήρωσε η υπουργός.

Για την συνεργασία της εκκλησίας με την κυβέρνηση η κ. Φωτίου αναγνώρισε την καλή θέληση του αρχιεπισκόπου για συνεργασία, αλλά περιορίζεται μόνο στην μητρόπολη που ηγείται, αντιθέτως σε πανελλαδικό επίπεδο οι υπόλοιπες μητροπόλεις υπάγονται στην ιερά σύνοδο και εκεί δεν υπάρχει συντονισμένη δράση των εκκλησιών με το υπουργείο. Παράλληλα, η κυρία Φωτίου υπογράμμισε την σχέση χρήματος που είχε μέχρι πρότινος το κράτος με την ιερά σύνοδο, αποκαλύπτωντας ότι ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου (βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ) στις 23 Ιανουαρίου των εκλογών έδωσε δέκα εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένες μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα οποία εκταμιεύθηκαν εν ριπή οφθαλμού.
stokokkino.gr

1 σχόλιο:

  1. NAI.......ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΗ ;
    ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή