Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γ. Τσαβαρής: «Η Σαλαμίνα δεν έπρεπε να κοιμάται ούτε στιγμή»

Αναρτήθηκε από enpeiraiei.gr
 9μηνη αδράνεια, ατολμία και απραξία χρεώνει στη δήμαρχο ο Γ. Τσαβαρής
Αδράνεια – Ατολμία – Απραξία ήταν το τρίπτυχο που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Τσαβαρής για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Σαλαμίνας. Ο τέως δήμαρχος άσκησε δριμεία κριτική στη δήμαρχο Ισιδώρα Νάνου εστιάζοντας στην οικονομική διαχείριση, στην εμπλοκή παραθεσμικών στη διοίκηση του δήμου κάνοντας λόγο για θεσμικό κενό.
Ειδικότερα, ο κος Τσαβαρής υποστήριξε ότι μέσα σε εννέα μήνες το χρέος της ΕΥΔΑΠ αυξήθηκε κατά 1,2 εκατ. ευρώ ενώ άφησε σαφείς αιχμές και για τη μη είσπραξη λατομικών τελών θυμίζοντας παράλληλα, την έντονη κριτική που του ασκούσε η κα Νάννου, τα προηγούμενα χρόνια όταν καθόταν στα έδρανα της μειοψηφίας.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπενθυμίσει στους τοπικούς συντάκτες τα προβλήματα που κληρονόμησε ο ίδιος από τη δημοτική αρχή Σοφρά όπως το δυσθεώρητο χρέος των 45 εκατ. ευρώ – το οποίο επί θητείας του και παρά τις δυσκολίες, μειώθηκε περίπου στα 20 εκατ.- το χρέος των 4,5 εκατ. στην ΕΥΔΑΠ αλλά και τις ανοιχτές πληγές στο έργο της αποχέτευσης.
Ο κος Τσαβαρής αναφέρθηκε και στο πρωτοφανές στα χρονικά του δήμου να μην υπάρχει, Μάη μήνα, εγκεκριμένος προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας τόνισε ότι τον Οκτώβριο του 2015 τελειώνει η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου «…και δεν έχουν κάνει ακόμη ούτε επιτροπή!». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η Σαλαμίνα δεν έπρεπε να κοιμάται ούτε στιγμή. Εξέφρασε δε φόβους ότι η προσπάθεια που κατέβαλε την προηγούμενη τετραετία θα πέσει στο κενό.
Τέλος, έριξε για άλλη μια φορά το γάντι στην κα Νάννου προκαλώντας την σε δημόσιο διάλογο για τα οικονομικά του δήμου αλλά και για το θέμα των οφειλών της ΔΗΚΕΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου