Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη



Σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις πραγματοποιούνται διαδηλώσεις συμπαράστασης για την Ελλάδα αλλά και διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα και υπέρ των μεταναστών.

Γαλλία: Κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας στο Παρίσι: «Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε»
Εκατοντάδες Γάλλοι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού διαδηλώνοντας και δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στην Ελλάδα με σύνθημα Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε". 
Η πορεία ξεκίνησε από το σταθμό του μετρό «Σταλιγκραντ» γιαα να καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας (Republique) όπου θα γίνουν συζητήσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Διαβαστε εδώ περισσότερα

Ιρλανδία: #IrelandStandsWithGreece: Η Ιρλανδία συμπαραστέκεται στην Ελλάδα 
Την ίδια στιγμή και στο Δουβλίνο εκατοντάδες Ιρλανδοί διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας κρατώντας ελληνικές και ιρλανδικές σημαίες. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Βρετανία: #EndAusterityNow: Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο 
Χιλιάδες Βρετανοί κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις ευρωπαϊκές χώρες με πανό και συνθήματα όπως «Σταματήστε τις περικοπές», «είστε λάθος», «φορολογείστε τους πλούσιους» . Ένα από τα πολλά πανό αναφέρεται και στην Ελλάδα.   Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γερμανία: Αλλάξτε την Ευρώπη" σύνθημα διαδήλωσης υπέρ Ελλάδας στο Bερολίνο 
Στο Βερολίνο στην Ορανιενπλατζ (Oranienplatz) έγινε εντυπωσιακή συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στον αγώνα του ενάντια στην λιτότητα. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και συμμετείχαν διακριτά πολλά κόμματα και οργανώσεις του γερμανικού αριστερού και προοδευτικού χώρου.

H διαδήλωση με σύνθημα "Κάντε την Ευρώπη Διαφορετικά" (Do Europe Differently) αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων και στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης για την Ελλάδα.
 "Ούτε σύνορα, ούτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις" και "Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ" ήταν κάποια από τα συνθήματα των διαδηλωτών.
Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ελληνικές σημαίες ή πλακάτ με συνθήματα υπέρ της Αθήνας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ιταλία: Διαμαρτυρία υπέρ των μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου