Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μάρκος Γκέκας | Το Δημοψήφισμα είναι επίκληση στη Δημοκρατία


Κάλπη Σαλαμίνα

Αναρτήθηκε από freethinkingisland
Δημοψήφισμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το αν θα δεχτούμε την πρόταση των αρπαχτικών της Ευρώπης και αμέσως τα εγχώρια αρπαχτικά επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ τρομολαγνείας και καταστροφολογίας.
Τι λέει όμως αυτή η πρόταση;

Η πρόταση των θεσμών (εδώ το πλήρες έγγραφο) αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα για το 2015 και 2016 ύψους 15 δις ευρώ. Όλα από τα μεσαία και χαμηλά στρώματα (αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα, λήψη μέτρων για την αύξηση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων για το 2015 και υιοθέτηση προκαταβολής φόρου 100% όπως και για τις ατομικές επιχειρήσεις  από το τέλος του 2016, εξάλειψη της ευνοϊκής φορολόγησης στους αγρότες στα έσοδα του φορολογικού κώδικα, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση των πρόωρων συντάξεων με στόχο την συνταξιοδότηση των αντρών στα 67 χρόνια, κατάργηση του ΕΚΑΣ από τις συντάξεις κλπ.).
Αρνήθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης που μεταξύ άλλων κακών μέτρων ανέφερε και για φορολόγηση των επιχειρήσεων που έχουν κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο, φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου, αύξηση του φόρου σε υψηλά εισοδήματα, αύξηση φόρου για πολυτελή σκάφη αναψυχής κλπ.
Είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές αρνούνται να προβούν σε συμφωνία με ισοδύναμα μέτρα. Γίνεται τώρα πιο αντιληπτό από ποτέ πως το θέμα δεν είναι οικονομικό. Το θέμα είναι πολιτικό και ταξικό. Οι νεοφιλελεύθεροι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ηττηθούν από μια μικρή Ελλάδα με Αριστερή (ας ξεχάσουμε τους ψεκασμένους για λίγο) κυβέρνηση. Γίνονται τώρα πιο αντιδραστικοί από ποτέ και πέφτει το προσωπείο της δήθεν Ευρώπης των λαών. Εξυπηρετούν τώρα περισσότερο από ποτέ τα συμφέροντα των καπιταλιστών απαιτώντας την περαιτέρω εξαθλίωση του λαού στο βωμό ενός χρέους το οποίο η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος το χαρακτήρισε παράνομο στο μεγαλύτερο του μέρος.
Η κυβέρνηση έκανε ότι πιο τίμιο και υπεύθυνο μπορούσε να κάνει. Επίκληση στη Δημοκρατία. Αυτή τη ρημάδα που όλοι γκρινιάζουμε ότι δεν την έχουμε και τώρα που μας την προσφέρει ο ΣΎΡΙΖΑ πάλι γκρινιάζουμε. Ήρθε η ώρα ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να γκρινιάζει για τη πολιτική κατάσταση.
Καλώ όλο τον κόσμο να ρίξει ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα καθώς και να να οργανώσει τους αγώνες του για να παλέψει για τα δικαιώματα που του έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια το κεφάλαιο μαζί με τις αντεργατικές κυβερνήσεις που είχαμε.
*Ο Μάρκος Γκέκας είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Νοσηλευτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου