Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΠ / ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ, Προκήρυξη του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη μακροχρόνιας Σύμβασης Παραχώρησης «Παροχή Υπηρεσιών Ευκολιών Παραλαβής και Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων.


                                        Βy Tasos Theocharis ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

Υπάρχει έστω και ένα μέλος της Διαπαρατακιακής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας, κάποιος ιστορικός, αρχαιολόγος, εν αποστρατεία ναύαρχος ή έστω και δασολόγος ρε αδερφέ, να μας πληροφορήσει υπεύθυνα….

  • Ποιά ακριβώς είναι αυτή η περιοχή ή έστω ποιό κομμάτι της Κυνόσουρας, όπου στα πλαίσια της προσπάθειας τους, πέτυχαν την εξαίρεσης παραχώρησης του από την ΟΛΠ α.ε. ; 
  • Ποια είναι ακριβώς τα σημεία (Α,Β,Γ,Δ,Ε κλπ) που περικλείουν αυτή την περιοχή;
  • Ποια είναι εκείνα τα αδιάψευστα στοιχεία που προσκομίστηκαν ώστε η καθορισμένη Ζώνη "Α" να εξαιρεθεί της παραχώρησης, 
Και τέλος
  •  Ποιό κομμάτι ως «αδόμητη ζώνης» της Κυνόσουρας κατά τη κρίση της επιτροπής χρήζει απόλυτης προστασίας;
Εμείς γνωρίζουμε ότι: 

Η θέση της ΟΛΠ με δελτίο τύπου της 20ης Δεκεμβρίου 2013(βλ. ΕΔΩ )  σχετικά με την περιοχή, εκφράζεται επίσημα ….ως εξής:

 « Η χρήση και λειτουργία πλωτών λιμενικών εγκαταστάσεων (πλωτού διαχωριστήρα) για τα υγρά απόβλητα, η θέση αγκυροβόλησης και τη λειτουργία τους στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας υφίστανται οξύτατες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, συλλογικών φορέων προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και κίνδυνοι μη περαιτέρω αδειοδότησης λόγω του αρχαιολογικού χαρακτήρα της περιοχής, πρόβλημα που ενδεχομένως να ενταθεί λόγω των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων για την επέτειο των 2.500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. 
Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε και τι να περιμένουμε.
Από αοριστίες χορτάσαμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου