Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ" ΦΕΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ….


Πολλά γράφονται και λέγονται για την φετινή εορτή των Σαλαμινίων. Πολύς λόγος για το κόκκινο χαλί πάνω στις παλέτες και την παρουσία του Καμμένου. Την παρουσία του Καμμένου την θεωρώ θετική. Την εορτή τίμησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Εγώ δεν το κρίνω εάν είναι δεξιός ή αριστερός, εγώ αξιολογώ την παρουσία τους ως θεσμός και την θεωρώ θετική.
Δεν θέλω να υποβαθμίσω και να μηδενίσω καμιά προσπάθεια, γιατί κάποιοι συμπολίτες μας,προσπάθησαν, κουράστηκαν και έτρεξαν πολύ, δυστυχώς σε περιορισμένο χρόνο και αυτό πρέπει να το δούμε.
Πιστεύω ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας φέτος έχασαν μέρος από την αίγλη τους, ενώ θα έπρεπε να ήταν επιβλητικές και βροντερές από κάθε άλλη φορά. Η δικαιολογία ότι δεν έχουμε χρήματα δεν ευσταθεί. Μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις που δεν έγιναν χωρίς να χρειάζονται χρήματα και να αναβαθμίσουν το κύρος της εορτής. Ενδεικτικά αναφέρω: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος με την παρουσία πολιτικής ηγεσίας και πρέσβεων, Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αγώνες Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης , διεκδίκηση από την Περιφέρεια μιας εκδήλωσης (το έκαναν σε άλλο νησί φέτος) κάτι που είχε κάνει και ο Κατσικάρης. Προσωπική μου άποψη είναι ότι έπρεπε να γίνει η Διαβούλευση Δημάρχων των 23 πόλεων τότε κρατών, κάτι που είχε καθιερωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Θα είχαν έρθει στη Σαλαμίνα 23 Δήμαρχοι και οι ίδιοι θα γινόντουσαν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας και πρεσβευτές για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Έχουμε ανάγκη την βοήθειά τους. Χρήματα για την φιλοξενία τους θα βρίσκαμε. Υπήρχαν τρόποι.
Φέτος είναι η χρονιά που θα καταθέσουμε φάκελο για να διεκδικήσουμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία Ιστορική στιγμή για το νησί μας, αφού το 2021 συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Το μεγάλο αυτό γεγονός (της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας) Πανευρωπαϊκής εμβέλειας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δοθεί μεγάλη ώθηση στον τουρισμό για το νησί, αφού ο επισκέπτης δεν θα έχει μόνο την δυνατότητα να δει πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία με κορωνίδα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, αλλά θα μπορεί να χαρεί και τις υπέροχες ακρογιαλιές του νησιού και την καθαρή πλέον θάλασσα, που πρέπει πλέον αυτά να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Το μέλλον αυτού του τόπου είναι ο τουρισμός και όχι η μετατροπή του νησιού ως μία Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που θέλουν να μας καθιερώσουν και να μας ξεπουλήσουν, με την τελευταία απόφαση που πήραν πριν από 5 μέρες και φυσικά πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα!!!.
Κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που κρίνεται το μέλλον του νησιού, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Σαλαμινίων φέτος, έπρεπε να ήταν περισσότερο βροντερές από κάθε άλλη φορά για να ακουστεί ο θόρυβος και στην Ευρώπη για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και εντός των συνόρων, σε όλους τους ανιστόρητους που θέλουν να ξεπουλήσουν την ιστορία του τόπου μας.
Πάντοτε με καλή διάθεση κριτικής και εκτίμησης σε όλους που προσπάθησαν για τα φετινά Σαλαμίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου