Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας εξήγγειλε ο Σπίρτζης


Υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας εξήγγειλε ο Σπίρτζης

Το έργο έχει εξαγγελθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν

Από το 2012 έχει πάρει οκτώ αναβολές μολονότι θεωρείται ότι αποτελεί δυνητικά ένα προσοδοφόρο έργο παραχώρησης εξαιτίας της μεγάλης επιβατικής κίνησης που έχει η πορθμιακή γραμμή

Την υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας ανασταίνει ξανά το υπουργείο Υποδομών καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα των έργων που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Δέδες. Το έργο έχει εξαγγελθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.
Ωστόσο από το 2012 έχει πάρει οκτώ αναβολές μολονότι θεωρείται ότι αποτελεί δυνητικά ένα προσοδοφόρο έργο παραχώρησης εξαιτίας της μεγάλης επιβατικής κίνησης που έχει η πορθμιακή γραμμή. Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό είναι ένα έργο παραχώρησης που θα κουμπώσει μαζί με τον οδικό άξονα Σχιστό – Πέραμα. Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο κ. Σπίρτζης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD), για θέματα παραγωγικών επενδύσεων όπως είναι η σιδηροδρομική Εγνατία, η επέκταση του μετρό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η επέκταση του προαστιακού κ.α.
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι οι συναντήσεις με την EBRD αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες γίνονται προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και προγραμματισμός για ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών, που έχει σχεδιάσει το υπουργείο και θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πακέτο Γιούνκερ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από ιδιωτικές τράπεζες ανάλογα με την περίπτωση.
Πηγή: Newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου