Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η μπάλα στην εξέδρα

                                                                Αναρτήθηκε από 

Πέρα για πέρα παράνομη η απόφαση της πλειοψηφίας για ”άτυπο δημοψήφισμα” δεν προβλέπεται από κανένα νόμο.
Ποιος ο σκοπός μιας απόφασης όταν εξ αρχής γνωρίζεις πως είναι παράτυπο αλλά και παράνομο κι εσύ συνεχίζεις όχι μόνο να το φέρνεις προς ψήφιση αλλά να συμπαρασύρεις κι ένα ολόκληρο λαό στην ταλαιπωρία που δεν θα τον οδηγήσει στην τελική πουθενά και συ το γνωρίζεις από την πρώτη στιγμή;
Σκοπός υπάρχει, αλλά ποιος είναι αυτός; 

Προς γνώση κάθε ενδιαφερόμενου, το μόνο που προβλέπεται όπως αυτό δημοσιεύεται και στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) (βλέπε ΕΔΩστο ΑΡΘΡΟ 216 είναι μόνον ”Τοπικά δημοψηφίσματα” κι αυτό, βάσει κάποιων προϋποθέσεων!
Μια απ’ αυτές είναι και η λήψη απόφασης δημοτικού συμβουλίου με τουλάχιστον 22 ψήφους (δηλ. τουλάχιστον των 2/3) και στην προκείμενη περίπτωση ψήφισαν μόνο 18 υπέρ της ανούσιας πρότασης της Δημάρχου.
Προς τι λοιπόν να προχωρήσει σε ”άτυπο” δημοψήφισμα;
Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα κανένας μας δεν έχει πρόβλημα με το δημοψήφισμα το αν θα ‘πρεπε να γίνει ή όχι, αλλά να ‘χει ουσία και αποτέλεσμα με ισχύ και να μην είναι εξ αρχής άνευ ουσίας τουτέστιν άκυρο από λάθος χειρισμούς.
Τώρα, όσον αφορά την γέφυρα οι γνώμες διίστανται ο καθένας για τους δικούς του λόγους την θέλει ή δεν την θέλει, η ουσία είναι η δική μας εκπρόσωπος στην εξουσία, η Δήμαρχος δηλαδή, οφείλει να μας ενημερώσει για τα υπέρ και τα κατά της ζεύξης; Οφείλει, αλλά δεν το πράττει εκ του πονηρού για τα ψηφαλάκια.
Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα και από πότε είναι αρμοδίως ενημερωμένη; Προς τι η χρονοτριβή και χάθηκε πολύτιμος χρόνος;

Απαντήσεις θα πάρουμε; Όχι βέβαια όπως δεν πήραμε σε τόσα και τόσα άρθρα μας που αφορούσαν το κοινωνικό σύνολο, τον λαό τουτέστιν, πλήρης λαϊκή απαξίωση λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου