Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Πολυμήχανη 58χρονη εξαπατούσε κόσμο από την Κρήτη έως τη Σαλαμίνα

Τουλάχιστον 43 τα θύματά της στα οποία υποσχόταν ότι θα έλυνε εργασιακά, συνταξιοδοτικά και άλλα προβλήματα

Μέχρι και φέιγ -βολάν είχε κυκλοφορήσει για να διαφημίσει τις …υπηρεσίες που παρείχε σε δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες σε Ηράκλειο, Σαλαμίνα, Πειραιά και άλλες περιοχές της χώρας 58χρονη, η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δραστηριοποιούνταν και στο Ηράκλειο.
Η ίδια συστηνόταν ως ιδιοκτήτρια γραφείου ευρέσεως εργασίας ενώ αναλάμβανε την διευθέτηση και άλλων υποθέσεων όπως συνταξιοδοτικά θέματα, νομιμοποίηση αλλοδαπών, διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ.


Η «ταρίφα» για τις δήθεν παρεχόμενες υπηρεσίες δεν ήταν συγκεκριμένη. Σύμφωνα με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου κυμαινόταν ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του πελάτη. Όταν συναλλασσόταν με άτομο το οποίο έβλεπε ότι είχε μία οικονομική ευχέρεια, απαιτούσε μεγαλύτερο χρηματικό ποσό (που μπορεί να έφθανε και στις 3.000 ευρώ) ενώ όταν είχε να κάνει με μακροχρόνια άνεργο έριχνε το «κασέ» στα 150-200 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από τις καταγγελίες που έκαναν-αν και με μεγάλη καθυστέρηση- εξαπατηθέντες στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας άρχισαν να διερευνούν τα καταγγελλόμενα και να ψάχνουν πληροφορίες για το προφίλ της 58χρονης και τον τρόπο δράσης της. Στην πόλη του Ηρακλείου φρόντιζε να αλλάζει συχνά σπίτια για να εξαφανίζει τα «ίχνη» της. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε μία γειτονιά «δάγκωσε» τρεις πολίτες, σε μία δεύτερη εξαπάτησε άλλους δύο.

Κάτι ανάλογο αλλά σε μεγαλύτερη έκταση είχε γίνει στην Σαλαμίνα και στον Πειραιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξαπατούσε κόσμο κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες αστυνομικοί την εντόπισαν σε σπίτι στο Ηράκλειο και την προσήγαγαν στην Ασφάλεια. Η σύλληψη της δεν ήταν εφικτό να γίνει στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η 58χρονη τώρα φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το Ηράκλειο, όμως στο μεσοδιάστημα προέκυψαν και άλλα στοιχεία για την δράση της.

Σε έρευνα που έγινε σε ένα από τα σπίτια όπου διέμενε βρέθηκαν πλήθος εγγράφων, συμβόλαια, λογαριασμοί, αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις ενώ κατασχέθηκαν ακόμα δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός υπολογιστής και μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την Ασφάλεια κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 43 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών εντός και εκτός Κρήτης. Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου που θα κληθεί να αξιολογήσει τα στοιχεία και να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου