Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Μελετούν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της Ψυττάλειας

Η ανάγκη της διαρκούς βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (KEΛ) στην Ψυττάλεια συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ΚΕΛ, που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τον δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκη, τον αντιδήμαρχο Κορυδαλλού Γ. Μακρινό, τον γενικό γραμματέα του Δήμου Κερατσινίου–Δραπετσώνας Γ. Ανδρεαδάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους Ειρήνη Μεταξά και Π. Τουτουτζή και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, το ΚΕΛ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο, και πλέον δεν πρέπει και δεν μπορεί να δεχθεί παραπάνω φορτία λυμάτων και η επίσκεψη έγινε για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και δεδομένης της ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας του.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γ. Μπενίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας, συζητήθηκε ότι με την αναβάθμιση των δυνατοτήτων επεξεργασίας λυμάτων θα υπάρξει πλήρης καθαρισμός του παραγόμενου νερού, που θα βελτιώσει το ήδη αναγεννημένο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για αξιοποίηση του παραγόμενου νερού σε άλλες χρήσεις.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων δυσοσμίας που κατά περιόδους εμφανίζονται στην ευρύτερη περιοχή και την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων του λεκανοπεδίου.
Έγινε επίσης γνωστό ότι οι αναγκαίες μελέτες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και τους επόμενους μήνες σταδιακά θα αρχίσει η κατασκευή τους.
πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου